Rozhodlo 78 stotín. Martikán prišiel o miesto v slovenskej reprezentácii

Michal Martikán.
Michal Martikán. (Autor: TASR)
TASR|6. jún 2021 o 15:41 (aktualizované 6. jún 2021 o 18:04)

Na poslednú chvíľu si účasť v národnom tíme zaistil Slafkovský.

BRATISLAVA. Alexander Slafkovský bude aj v tejto sezóne súčasťou slovenskej reprezentácie C1 vo vodnom slalome.

Miesto si zaistil na úkor dvojnásobného olympijského víťaza Michala Martikána, keď zvíťazil v nedeľných pretekoch 6. kola Slovenského pohára v Čunove, ktoré boli zároveň záverečným nominačným podujatím.

Slafkovský uspel práve pred Martikánom o 78 stotín sekundy. Pred záverečnou fázou nominácie pritom nebol v ideálnej pozícii, keď na istotu potreboval dvakrát vyhrať.

V sobotu síce obsadil druhé miesto, ale zdolal ho iba Matej Beňuš, ktorý má vďaka účasti na olympiáde v Tokiu isté miesto.

Tridsaťosemročný Slafkovský si tak sčasti napravil chuť po neúspešnej olympijskej kvalifikácii, keď mu nevyšli posledné preteky na ME v Ivrei a účasť v Tokiu si vybojoval Beňuš.

"Večer bude v správach, že v Maďarsku stúpla voda z toho kameňa, čo mi spadol zo srdca," uviedol Slafkovský pre web canoe.sk.

"Po dojazde som pozeral na tabuľu, nevedel som čo a ako, body som vôbec nesledoval, len som že musím zájsť čo najlepšie. Že keď budem oba dni pred Michalom, mohlo by to vyjsť. Nakoniec mi tréner ukazoval, že sa to podarilo, takže po dlhej dobe pri vode šťastný.

Nečakal som, že túto sezónu sa budem vôbec tešiť z toho, že sa dostanem do reprezentácie, cieľ bol úplne niekde inde. Ale po veľkom sklamaní mám opäť dôvod na radosť," dodal člen VŠC Dukla Banská Bystrica.

Tretím členom reprezentačného tímu v C1 mužov bude Marko Mirgorodský. Ten si to zaistil už v sobotu, keď mu na definitívu stačilo tretie miesto.

V ženskej céjednotke budú reprezentovať Slovensko okrem olympioničky Moniky Škáchovej aj Zuzana Paňková a Simona Glejteková, ktorá si zaistila miesto v družstve vďaka nedeľnému triumfu pred Paňkovou a Soňou Stanovskou, ktoré dosiahli rovnaký čas.

Slovenská reprezentácia v roku 2021

C1M: Matej Beňuš, Marko Mirgorodský, Alexander Slafkovský

C1Ž: Monika Škáchová, Simona Glejteková, Zuzana Paňková

K1M: Jakub Grigar, Martin Halčin, Adam Gonšenica

K1Ž: Eliška Mintálová, Jana Dukátová, Soňa Stanovská

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Rozhodlo 78 stotín. Martikán prišiel o miesto v slovenskej reprezentácii