Vo veku 85 rokov zomrel zakladateľ Niké Otto Berger

Otto Berger.
Otto Berger. (Autor: TASR)
Sportnet|8. aug 2023 o 20:58

Po viac než desiatich rokoch spolupráce sme si vybudovali silné vzťahy a nebolo to iba obchodné partnerstvo, napísal klub BC Prievidza.

BRATISLAVA. V nedeľu 6. augusta vo veku 85 rokov zomrel Otto Berger, významný slovenský podnikateľ a zakladateľ stávkovej spoločnosti Niké.

Tá s jeho výrazným prispením vyrástla z malej rodinnej firmy až medzi najvýznamnejšie slovenské spoločnosti. 

So synom Romanom, ktorý je výkonným riaditeľom Niké, patrili Bergerovci medzi najbohatších Slovákov a dlhodobo sa umiestňovali vo výročnom rebríčku Forbes na popredných priečkach.

Za minulý kalendárny rok mal ich rodinný majetok odhadovanú hodnotu 180 miliónov eur, informuje portál hnonline.sk.

Niké je najväčším sponzorom športu na Slovensku. Hovorí o tom aj čerstvé partnerstvo s najvyššou futbalovou súťažou, ktorá má po novom názov Niké liga. Má ísť o najlukratívnejšiu spoluprácu v histórii spoločnosti.

Niké je aj sponzorom Petry Vlhovej, malého futbalu či palubovkových športov. Ďalej podporuje viacero športových klubov, napríklad futbalový i hokejový Slovan Bratislava či basketbalový BC Prievidza.

"Po viac než desiatich rokoch spolupráce sme si vybudovali silné vzťahy a nebolo to iba obchodné partnerstvo. Aj preto klub BC Prievidza zarmútila smutná správa o smrti pána Otta Bergera. Celej smútiacej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť," napísal klub na svojej stránke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Vo veku 85 rokov zomrel zakladateľ Niké Otto Berger