Vo Fortuna lige sa stretli nováčikovia. Michalovce zdolali Skalicu

Hráč Skalice Marek Hlinka (vľavo) akrobatickým spôsobom odkopáva loptu pred dvojicou Michalovčanov.
Hráč Skalice Marek Hlinka (vľavo) akrobatickým spôsobom odkopáva loptu pred dvojicou Michalovčanov. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. okt 2015 o 16:25

V druhom kole na ihrisku svojho súpera prehrali. Doma sa Michalovčania v súboji nováčikov Skaličanom za neúspech revanšovali. Zvíťazili 3:1.

MICHALOVCE. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vyrovnali tohtosezónnu vzájomnú bilanciu s hráčmi MFK Skalica na 1:1. Domáci Michalovčania v nedeľňajšom súboji nováčikov najvyššej slovenskej súťaže v 13. kole Fortuna ligy prevýšili Skaličanov 3:1.

Prehrávali pritom 0:1. Na vedúci gól hosťujúceho Ľubomíra Ulricha zo 14. minúty odpovedal premeneným pokutovým kopom španielsky legionár Samuel Bayón.

Po zmene strán o osude stretnutia dvoma zásahmi v krátkom časovom rozpätí rozhodol Stanislav Danko. Zemplínčania sa Záhorákom revanšovali za najtesnejšiu prehru 0:1 z druhého kola.

((foto))

FORTUNA LIGA 2015/2016 - 13. kolo:

Michalovce - Skalica 3:1 (1:1)

Góly: 49. a 53. S. Danko, 16. Bayón (z pok. kopu) - 14. Ľ. Ulrich

ŽK: 51. E. Mensah - 16. Fišan, 68. Ciprys, rozhodovali: K. Horváth - Žákech, Ferenc

Michalovce: Kelemen - Marcos Pérez, Chubutia, Vernon de Marco, Eric Barroso Sánchez - T. Sedlák - Koscelník (76. Šimčák), S. Danko, Bayón (63. Grič), E. Mensah - P. Nworah (80. Kunca)

Skalica: Fišan - Kurák, Pavol Majerník, R. Konečný, Ciprys - Mazan (70. Jakubek), Marek Hlinka, Bariš (56. Michal Gašparík), A. Čermák (82. Šebesta) - Ľ. Ulrich, Lietava

Hlasy po zápase:

František Šturma, tréner Michaloviec: "Som veľmi rád, že sme to zvládli a že sme konečne vyhrali. Bol na nás vyvíjaný dosť veľký tlak. Z oboch strán to bolo dobré stretnutie. Teší ma, že nám vyšiel začiatok druhého polčasu, v ktorom sme dvakrát skórovali a prakticky rozhodli o zápase. Dostali sme sa z posledného miesta tabuľky, no čakajú nás ďalšie náročné stretnutia."

Aleš Křeček, tréner Skalice: "Gratulujem domácim k víťazstvu. Dali tri góly a vyhrali zaslúžene. Zápas sme začali veľmi dobre, skórovali sme, mali sme viac z hry a viac šancí, ale domácich podržal brankár Kelemen. Bohužiaľ, rýchlo sme po našom góle inkasovali - a opäť po našej individuálnej chybe. Tie sme opakovali aj na začiatku druhého polčasu, keď sme dostali dva góly a bolo po zápase."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vo Fortuna lige sa stretli nováčikovia. Michalovce zdolali Skalicu