Vlani ich podporovali vo veľkom. Kde diváci uvidia Velez-Zuzulovú a Vlhovú?

Fanklub Veroniky Velez-Zuzulovej.
Fanklub Veroniky Velez-Zuzulovej. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|21. okt 2016 o 17:33

Začína sa nová lyžiarska sezóna. Pozrite si, kam všade môžu ísť slovenskí fanúšikovia podporiť Velez-Zuzulovú, Vlhovú či Adama Žampu.

BRATISLAVA. Po siedmich mesiacoch sa začína alpským lyžiarom päťmesačné súťažné obdobie. Za tento čas precestujú tisíce kilometrov. Spolu s nimi aj ich verní fanúšikovia.

V minulej sezóne Veronika Velez-Zuzulová s Petrou Vlhovou spustili na Slovensku lyžiarsky ošiaľ. Na preteky v Rakúsku, Chorvátsku či Slovinsku ich prišli podporiť stovky slovenských divákov.

„Snažíme sa chodiť na všetky preteky do 1500 kilometrov,“ prezradil Roman Kaliarik, člen fanklubu Velez-Zuzulovej.

V aktuálnom ročníku môžu slovenskí priaznivci najviac podporiť svoje obľúbenkyne na prelome nového roka. Za dvanásť dní sa totiž konajú štyri ženské slalomy, ktoré sú neďaleko Slovenska.

Začína sa v rakúskom Semmeringu (29. decembra), nasledujú Záhreb (3. januára), Maribor (8. januára) a Flachau (10. januára).

V obráku pôjdu obaja Žampovci

Vo Svetovom pohári sa predstaví štvorica slovenských lyžiarov. Najväčšiu súťažnú porciu z nich bude mať Adam Žampa.

„Pôjdem celý svetový pohár v slalome, obrovskom slalome a v superkombinácii. Pridám aj niektoré preteky v super G,“ vyhlásil 26-ročný lyžiar. Sezónu začína v nedeľu obrovským slalomom v Söldene.

Adam Žampa.
Adam Žampa. (Autor: tasr)

V obrovskom slalome má Slovensko dve miesta, takže po jeho boku by sa mal objaviť aj jeho mladší brat Andreas, ktorý sa špecializuje skôr na obrovský slalom.

„V super G sa prestriedame, keďže máme len jednu miestenku,“ dodáva Adam Žampa.

Starší Žampa môže ísť 24-krát

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vlani ich podporovali vo veľkom. Kde diváci uvidia Velez-Zuzulovú a Vlhovú?