Weiss končí ako tréner Slovana. Hašek môže byť jeho nástupca i konkurent

Tréner Vladimír Weiss.
Tréner Vladimír Weiss. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Sportnet|8. jún 2022 o 13:00 (aktualizované 8. jún 2022 o 17:42)

Weiss zrejme dlho bez práce nezostane.

BRATISLAVA. Vladimír Weiss starší podľa viacerých zdrojov definitívne končí ako tréner slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava.

Informáciu najskôr potvrdili pre portál sport24.sk. Potom však vydal oficiálne stanovisko aj samotný klub.

Päťdesiatsedemročný kouč má v Slovane platnú zmluvu len do konca júna, no s vedením klubu sa nedohodol na predĺžení spolupráce.

"V prvom rade by som sa trénerovi Weissovi rád poďakoval za spoluprácu a za všetko, čo odviedol pre náš klub. Avšak dohodli sme sa na ukončení vzájomnej spolupráce s okamžitou platnosťou. Viackrát sme spomínali nevyhnutnosť stabilizácie ekonomickej situácie v klube.

Tréner Weiss viackrát vyslovil svoju nespokojnosť s aktuálnym kádrom. Ako klub však momentálne nie sme v situácii, kedy by sme si mohli dovoliť opätovne a okamžite prebudovávať káder, čo si vyžaduje veľké finančné prostriedky.

Naše predstavy sa v tomto bode jednoducho a žiaľ nezhodli. Medzi našimi možnosťami a trénerovými predstavami nenastával prienik. Aj preto nebolo reálne už v skoršom období ponúknuť trénerovi ponuku na ďalšiu spoluprácu, resp. riešiť predĺženie zmluvy.

Napokon sa naše cesty rozchádzajú a Vladimírovi Weissovi st. prajeme do budúcna všetko dobré," povedal pre oficiálnu webovú stránku Slovana generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Belasí začali prípravu na letnú sezónu už v pondelok 6. júna, no pod vedením asistenta Borisa Kitku. Weiss podľa oficiálnych správ absentoval pre chorobu.

Weiss sa vrátil do Slovana len v máji 2021, doviedol klub k dvom majstrovským titulom a do skupiny Európskej konferenčnej ligy, no nezvládol finálový zápas Slovenského pohára proti Spartaku Trnava.

Jeho koniec na lavičke sa skloňoval už dlhšie, najmä pre rozdielne pohľady s generálnym riaditeľom Slovana Bratislava Ivanom Kmotríkom mladším.

V A-tíme Slovana figuruje aj Weissov syn, ten je momentálne v reprezentácii a aj jeho pokračovanie v tíme je otázne. "Uvidíme, aké zmeny prinesie letná príprava. Uvidíme, kto zostane a kto odíde. Ja verím, že veľa zmien nebude," poznamenal Weiss mladší po sezóne.

Weiss viedol v rokoch 2008 - 2012 slovenskú reprezentáciu a štartoval s ňou aj na MS v Juhoafrickej republike v roku 2010. Pred Slovanom viedol aj národný tím Gruzínska.

Na klubovej úrovni trénoval Kajrat Almaty, Saturn Moskovská oblasť a Artmediu Petržalka, s ktorou postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov. Pred deviatimi rokmi sedel aj na lavičke Slovana.

Je pravdepodobné, že Weiss dlho bez práce nezostane. V kuloároch sa hovorí o možnosti, že by otec aj syn mohli zamieriť do Dunajskej Stredy.

Po konci Štefana Tarkoviča pri slovenskej reprezentácii sa ale špekuluje aj o presune Weissa staršieho práve na lavičku národného mužstva. Konkurentom v boji o uvoľnený post je Čech Ivan Hašek, o ktorého má však údajne záujem aj bratislavský Slovan.

Hašek je bývalý československý reprezentant, účastník MS 1990. Po skončení aktívnej kariéry trénoval Spartu Praha, Štrasburg, aj českú futbalovú reprezentáciu, neskôr pôsobil v arabských krajinách.

Naposledy viedol reprezentáciu Libanonu, s ktorou na jar tohto roka nepostúpil na MS v Katare a momentálne je bez angažmánu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss končí ako tréner Slovana. Hašek môže byť jeho nástupca i konkurent