Kto príde po Tarkovičovi? Futbal by mal ísť hokejovou cestou, vraví Pecze

Titanilla Bőd|7. jún 2022 o 19:15

Je vôbec iný kandidát, než Vladimír Weiss?

BRATISLAVA. Prehra s Kazachstanom znamenala koniec Štefana Tarkoviča na poste trénera slovenskej futbalovej reprezentácie. V nasledujúcich dvoch stretnutiach v rámci júnového zrazu povedú národný tím jeho asistenti Samuel Slovák a Marek Mintál.

Kto však bude nástupcom Tarkoviča? Či presnejšie: je vôbec nejaký iný kandidát, než Vladimír Weiss?

Tarkovič bol druhá voľba

Weiss viedol reprezentáciu od roku 2008 až do 2012. Národný tím sa pod jeho vedením kvalifikoval na MS 2010 v Južnej Afrike, kde postúpil zo skupiny na úkor úradujúcich majstrov sveta Talianov.

Weiss má skúsenosti aj s inou reprezentáciou: v rokoch 2016 až 2020 bol trénerom gruzínskej reprezentácie, s ktorou z D-divízie Ligy národov cez baráž takmer postúpil na Euro.

Na Slovensko sa vrátil pred rokom, keď sa stal kormidelníkom Slovana Bratislava. Podľa prvých správ mal podpísať kontrakt na päť rokov, napokon však vysvitlo, že zmluva sa mu skončila koncom sezóny 2021/22.

Weissovo meno sa spomínalo v súvislosti s reprezentáciou už vlani, keď sa rozhodovalo o tom, či Slovenský futbalový zväz predĺži Tarkovičovi zmluvu pri národnom tíme aj po neúspešnej kvalifikácii na MS v Katare. Weiss bol prvou voľbou šéfa SFZ Jána Kováčika, no renomovaný tréner napokon zostal v Slovane, kde mal platnú zmluvu.

Príležitosť tak dostal opäť Tarkovič, no nepresvedčivý výkon proti Bielorusku a výsledková blamáž doma s Kazachstanom spečatili jeho osud.

Weiss má byť voľný

Situácia s Weissom je teraz iná. Hoci kuloárne informácie ho spájali s Dunajskou Stredou, zatiaľ nepadlo žiadne oficiálne rozhodnutie. 57-ročný kouč chýbal aj na úvodnom tréningu Slovana, lebo má zdravotné problémy.

„Vladovi sa končí zmluva koncom júna a budeme s ním určite rokovať,“ uviedol Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ Slovana.

Weiss by však podľa všetkého mal byť voľný a tým pádom by mohol prevziať reprezentáciu.

„Jediné, čo tu môžem asi trénovať, je reprezentácia a Slovan. A toho sa držím. Uvidíme, čo bude ďalej. Nikdy nehovor nikdy,“ hovoril Weiss v rozhovore pre Sportnet v marci na slávnostnom odovzdávaní cien Futbalista roka, kde po druhý raz v rade prevzal ocenenie pre Trénera roka.

Weissa by radi videli na lavičke aj mnohí fanúšikovia. Má výsledky z minulosti a nespochybniteľný rešpekt medzi hráčmi.

Ak nie Weiss, tak kto?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kto príde po Tarkovičovi? Futbal by mal ísť hokejovou cestou, vraví Pecze