V Dunajskej Strede sa skloňuje meno Weiss. Prídu otec aj syn?

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. (Autor: Jana Birošová/SITA)
Titanilla Bőd|1. jún 2022 o 14:55

Világi chce trénera s výsledkami.

BRATISLAVA. Odkedy Oszkár Világi kúpil v roku 2014 futbalový klub DAC 1904 Dunajská Streda, na jeho lavičke sa vystriedalo už desať trénerov.

Mikuláš Radványi, Tomislav Marič, Krisztián Németh, Csaba László, Marco Rossi, Peter Hyballa, Hélder Cristovao, Bernd Storck, Antal Németh a naposledy Joao Janeiro.

Janeiro nezaujal

Najviac, rok a pol, v Dunajskej Strede vydržali dvaja z nich - Tomislav Marič a Peter Hyballa.

V posledný májový deň sa skončila zmluva portugalskému koučovi Joaovi Janeirovi, ktorý na Žitný ostrov prišiel vlani v novembri. DAC ho vykúpil z Kisvárdy, kde mal platnú zmluvu, údajne za stotisíc eur.

Základný cieľ síce splnil a v baráži si DAC vybojoval účasť v kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy, no jeho pôsobenie v Dunajskej Strede je považované za sklamanie.

DAC v ére Portugalčana nezaujal ani herným štýlom, ani výsledkami a skončil na 4. mieste tabuľky. Za posledných päť rokov je to najhoršie umiestnenie klubu v najvyššej súťaži.

Janeiro rotoval hráčov často nepochopiteľne, niektorí futbalisti zasa akoby mali stabilnú pozíciu v základnej zostave aj napriek nie príliš presvedčivým výkonom.

Mylné uvažovanie

Jedným z kandidátov na jeho miesto má byť Vladimír Weiss st., ktorý v minulej sezóne viedol bratislavský Slovan.

O Weissovi sa v Dunajskej Strede hovorilo už aj pred ročníkom 2021/22, lenže bývalý reprezentačný tréner Slovenska i Gruzínska vtedy prijal ponuku belasých.

Majiteľ DAC teraz uznal, že možno v minulosti spravil pri výbere trénerov chybu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Dunajskej Strede sa skloňuje meno Weiss. Prídu otec aj syn?