Šéf VAR: Škrtel správne videl červenú, rozhodcovi sa dá vyčítať len jediné

Vladimír Weiss mladší a Martin Škrtel v súboji.
Vladimír Weiss mladší a Martin Škrtel v súboji. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Michal Šášky|6. apr 2022 o 14:00

Systém VAR bude transparentnejší.

BRATISLAVA. Pred zápasom sa upriamovala pozornosť na dve najväčšie hviezdy ligy - na Vladimíra Weissa mladšieho v drese Slovana a na Martina Škrtela v trnavských farbách.

A práve jeden z ich stretov sa stal najkomentovanejším momentom tradičného derby. Weiss sa v 56. minúte dostával do šance, no neprešiel cez faulujúceho Škrtela.

Rozhodca okamžite zapískal a po pár sekundách naznačil lídrovi Spartaka, že nemusí zostať len pri priamom kope. Zdalo sa, akoby si chcel situáciu odsúhlasiť s poradcom za videom. Hoci je to nesprávny postup, neudial by sa prvýkrát.

Filip Glova naťahoval čas, odmeral vzdialenosť pre múr, napomenul domácich hráčov za zlé postavenie. Medzitým však zjavne rozprával do mikrofónu. 

Rozprávať sa mohol aj s postranným či štvrtým rozhodcom. Dá sa však predpokladať, že komunikoval s vozom VAR (videorozhodcov). Červenú kartu vytiahol až po takmer dvoch minútach.

Či zaslúžene? O tom sa môžu a budú viesť medzi fanúšikmi polemiky.

„Keď sa detailne pozriem na moment nedovoleného zákroku, tak v prípade, ak by Weiss nebol zastavený, mal by šancu ísť sám na bránu a dosiahnuť gól. Druhý stopér Trnavy stál ďalej ako Škrtel, ten tak bol posledným hráčom.

Každý, kto má súdny pohľad, musí uznať, že tá červená karta z pohľadu pravidiel futbalu, keďže sa jednalo o jasné zmarenie gólovej príležitosti, mala byť udelená.

Nechcem sa baviť o tom, či bola prísna, pretože pravidlá poznajú iba priestupky na udelenie žltej či červenej karty. Výraz prísna nepoznajú,“ povedal svoj názor projektový manažér systému VAR Vladimír Medveď.

Ako však priznal, rozhodca Filip Glova v situácii pochybil.

Čo hovorí VAR protokol?

„Možno tým vylúčením mnohých zaskočil, ale nemyslím si, že všetkých,“ poznamenal. Glova totiž mohol v danom momente s VAR-om riešiť iba udelenie červenej karty, žiadny iný priestupok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Šéf VAR: Škrtel správne videl červenú, rozhodcovi sa dá vyčítať len jediné