Chicago stratilo dvojgólový náskok, Hossa a Pánik sú blízko vypadnutia

Tréner Chicaga Blackhawks Joel Quenneville (vpravo) debatuje s Richardom Pánikom.
Tréner Chicaga Blackhawks Joel Quenneville (vpravo) debatuje s Richardom Pánikom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. apr 2017 o 06:42

Všetky štyri zápasy NHL, ktoré sa odohrali v noci z pondelka na utorok, sa skončili až po predĺžení.

BRATISLAVA. Keď vlani suverénne ovládli základnú časť NHL, v play-off patrili k papierovým favoritom. Lenže cez Philadelphiu to dotiahli iba do druhého kola.

V ňom ich zastavil Pittsburgh, ktorý napokon získal Stanleyho pohár.

Tento rok Washington svoj úspech zopakoval a druhý raz za sebou získal Prezidentskú trofej. Avšak vo vyraďovacej fáze sa zatiaľ trochu trápi.

V noci z pondelka na utorok prehral na ľade Toronta Maple Leafs 3:4 po predĺžení a po troch zápasoch v sérii ťahá za kratší koniec - 1:2.

"Zanalyzujeme si to a ako tím budeme lepší. Netreba sa príliš veľa obzerať späť do minulosti. Stále máme dostatok času, aby sme si vytvorili vlastnú budúcnosť," hodnotil podľa oficiálnej stránky súťaže obranca Capitals John Carlson.

Opäť nastúpil aj Marinčin

Washington mal pritom zápas skvelo rozohraný. Už v piatej minúte viedol 2:0. Súper síce znížil, ale v 26. minúte Jevgenij Kuznecov prinavrátil Capitals dvojgólový náskok. Márne. Favorit ho stratil ešte v závere druhej tretiny.

V predĺžení rozhodol o triumfe Maple Leafs Tyler Bozak. "Cítim v sebe obrovské množstvo emócií," priznal po stretnutí šťastný strelec.

Netreba sa príliš veľa obzerať späť do minulosti. Stále máme dostatok času, aby sme si vytvorili vlastnú budúcnosť.


John Carlson, obranca Washingtonu

"V tejto sérii máme dobré aj slabšie momenty. Raz sme hore, raz dole. Každý jeden duel zatiaľ rozhodovalo predĺženie. Je skvelé, že sme sa dnes dočkali odmeny v podobe víťazstva," dodal Bozak.

V drese Toronta sa aj v treťom súboji série predstavil slovenský obranca Martin Marinčin.

Na ľade strávil 13:28 minúty. Zaznamenal jeden plusový bod, jeden hit a zblokoval dva pokusy súpera.

Chára odohral takmer polovicu zápasu

V sérii po troch stretnutiach zaostávajú rovnako ako Washington aj hokejisti Bostonu. A rovnako ako Washington aj v noci na utorok prehrali.

Víťazný gól Ottawy v predĺžení na 4:3 dal v 66. minúte Bobby Ryan.

"Vždy zvyknem hovoriť, že počas základnej časti hráte o peniaze, ale v play-off o vašu povesť. A Bobby dnes ukázal, akým je hokejistom," chválil svojho zverenca tréner Senators Guy Boucher, citoval ho web boston.com.

Bobby Ryan (vľavo) strieľa víťazný gól do siete Bostonu Bruins.
Bobby Ryan (vľavo) strieľa víťazný gól do siete Bostonu Bruins. (Autor: TASR/AP)

Pre Bruins to pritom vyzeralo zle-nedobre už v úvode druhej časti hry, keď v 24. minúte Mike Hoffman zvýšil svojim druhým zásahom na 3:0 pre Ottawu.

Lenže domáci sa spamätali a ešte v priebehu druhej tretiny vyrovnali na 3:3.

"V druhej a tretej tretine sme boli lepším tímom. Mali sme dostatok príležitostí na to, aby sme dokonali obrat," smútil útočník David Pastrňák.

Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral takmer polovicu stretnutia. Odkorčuľoval vyše dvadsaťdeväť minút, počas ktorých nevystrelil na bránu.

29:07

minúty strávil na ľade slovenský obranca Zdeno Chára.

Na konto si pripísal jeden mínusový bod, šesť hitov a jeden zblokovaný pokus súpera.

Chicago neudržalo náskok

Dôležitý zápas nezvládlo Chicago Blackhawks v zostave s dvojicou Slovákov Marián Hossa a Richard Pánik. Po dvoch domácich prehrách neuspelo ani na ľade Nashvillu a je veľmi blízko vypadnutia z play-off.

Blackhawks pritom mali prvý triumf v sérii na dosah, keď po dvoch tretinách viedli 2:0. Náskok však stratili a Predators dokonali obrat v predĺžení.

V 77. minúte rozhodol Kevin Fiala.

Z dvojice slovenských hokejistov bodoval Richard Pánik, ktorý asistoval pri úvodnom zásahu Dennisa Rasmussena. Tomáš Jurčo nehral.

Kapitán Chicaga Jonathan Toews leží na ľade po jednom zo súbojov.
Kapitán Chicaga Jonathan Toews leží na ľade po jednom zo súbojov. (Autor: TASR/AP)

NHL - 1. kolo play-off, tretie zápasy:

Boston - Ottawa 3:4 pp (0:2, 3:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 27. Acciari (Liles, Riley Nash), 27. Backes (Liles, Tommy Cross), 34. David Pastrňák (Charlie McAvoy, Spooner) - 8. Mike Hoffman (Erik Karlsson, Zack Smith), 8. Derick Brassard (Bobby Ryan, Stalberg), 24. Mike Hoffman (Chris Wideman, Derick Brassard), 66. Bobby Ryan (Turris, Erik Karlsson)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 29:07 minúty, na bránu nevystrelil, zaznamenal jeden mínusový bod, šesť hitov a zblokoval jeden pokus súpera/

(stav série: 1:2)

Toronto - Washington 4:3 pp (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 15. Auston Matthews (Morgan Rielly), 36. Nazem Kadri (Leo Komarov), 40. William Nylander (Auston Matthews, Hyman), 62. Bozak (Nazem Kadri, Morgan Rielly) - 3. Nicklas Bäckström (Nate Schmidt, Oshie), 5. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Oshie), 26. Jevgenij Kuznecov (Marcus Johansson, Justin Williams)

/Martin Marinčin (Toronto) odohral 13:28 minúty, nevystrelil na bránu, zaznamenal jeden plusový bod, jeden hit a zblokoval dva pokusy súpera/

(stav série 2:1)

Nashville - Chicago 3:2 pp (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)

Góly: 45. Filip Forsberg (V. Arvidsson), 55. Filip Forsberg (Ryan Ellis, R. Johansen), 77. Kevin Fiala (James Neal, Järnkrok) - 22. Dennis Rasmussen (Marcus Krüger, Richard Pánik), 32. Patrick Kane (Duncan Keith, Toews)

/Marián Hossa (Chicago) odohral 23:19 minúty, vyslal päť striel, zaznamenal jeden mínusový bod, dve trestné minúty jeden hit a zblokoval jeden pokus hráčov súpera/

/Richard Pánik (Chicago) odohral 18:31 minúty, vyslal jednu strelu, prihral na gól, na svoje konto si pripísal tiež jeden hit a zblokoval dva pokusy súpera/

/Tomáš Jurčo (Chicago) nehral, nezmestil sa do zostavy svojho tímu/

(stav série: 3:0)

Calgary - Anaheim 4:5 pp (2:1, 2:1, 0:2 - 0:1)

Góly: 3. Monahan (Brouwer, J. Gaudreau), 10. Kris Versteeg (Monahan, Brodie), 25. Michael Stone (Brodie, Backlund), 29. Sam Bennett (Mark Giordano, Backlund) - 16. Nick Ritchie (Vermette, Lindholm), 40. Shea Theodore (Rakell, Bieksa), 52. Nate Thompson (Lindholm, Corey Perry), 56. Shea Theodore (Bieksa, Nate Thompson), 62. Corey Perry (Rakell, Nate Thompson)

(stav série: 0:3)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago stratilo dvojgólový náskok, Hossa a Pánik sú blízko vypadnutia