Višňovský: Viem, že v Islanders sú na mňa nahnevaní

<p>Višňovský chce zostať v Slovane, ale <a href="http://sport.sme.sk/c/6659410/visnovsky-chce-zostat-v-slovane-vedeniu-nhl-sa-to-nepaci.html">vedeniu NHL sa to nepáči</a>.</p>
<p>Višňovský chce zostať v Slovane, ale <a href="http://sport.sme.sk/c/6659410/visnovsky-chce-zostat-v-slovane-vedeniu-nhl-sa-to-nepaci.html">vedeniu NHL sa to nepáči</a>.</p> (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|8. jan 2013 o 14:49

Obranca Slovana ĽUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ chce v Bratislave zostať do konca sezóny.

Zatiaľ čo prevažná väčšina hokejistov zo zámorských klubov sa po zverejnení správy o dohode na kľúčových bodoch novej kolektívnej zmluvy medzi NHL a hráčskou asociáciou NHLPA už zbalila a presúva sa do Severnej Ameriky, obranca Slovana ĽUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ nastúpi v utorok na zápas KHL s Čeľabinskom. A v Bratislave chce zostať do konca sezóny.

S klubom New York Islanders máte zmluvu do leta 2013 a zatiaľ hráte v Slovane. Kde budete pôsobiť od budúceho týždňa?

"Zostávam v Slovane. Viem, že nie je kontrakt medzi NHL a KHL, a tým pádom mi to z Ameriky nemôžu zakázať. Pravdou však je, že zatiaľ netuším, čo bude napísané v novej kolektívnej zmluve NHL - NHLPA. Inak by som na 99 percent nemal mať problém."

Kto vám potvrdil, že nie je zmluva medzi NHL a KHL?

"Mám to z troch zdrojov - od hráčskej asociácie NHL, od KHL aj od môjho agenta Neila Sheehyho. Overoval to aj generálny manažér Slovana Maroš Krajči."

Višňovský chce zostať v Slovane, ale vedeniu NHL sa to nepáči

Viete si predstaviť, aké sú teraz reakcie v klube Islanders, kde vás získali ako skúseného hráča do obrany?

"Určite sú na mňa nahnevaní. Ani sa im nečudujem. Mrzí ma to. V sporoch bude vždy bude jedna strana nazlostená. Ťažko sa mi hľadajú slová. Viem, že som ich poškodil. Ale teraz som viac myslel na seba. Pre moju rodinu by bolo lepšie, keby sme teraz zostali doma. Preto som sa tak rozhodol."

V pondelok predpoludním ste ešte neboli taký rozhodnutný zostať v Slovane. Čo sa stalo vo zvyšku dňa?

"Moje stanovisko sme oznámili do Ameriky. Viem, že v Islanders majú v tomto čase dosť roboty s prípravou kempu a nových zmlúv, aj v hráčskej asociácii NHL boli zaneprázdnení. Možno to bola výhoda pre mňa, že sa nevedeli rýchlo vyjadriť, a tým pádom môžem proti Čeľabinsku nastúpiť. A chcel by som to zostať až do konca sezóny.""

novy01_res.jpg

FOTO: SITA

Uvedomujete si, že sa púšťate sa do veľkého súboja proti NHL?

"Vždy je to risk. Nechcem sa biť, alebo hádať. Keď mi podľa zmluvy vyznie, že sa tam musím vrátiť, tak pôjdem do Islanders."

Aká je odozva na váš krok?

"Počul som, že niekoľko hráčov z KHL zvažuje, že by sa nevrátili do NHL. Je medzi nimi aj jedno veľké meno, o ktorom nechcem hovoriť. Som zvedavý, čo v tomto smere prinesie nová kolektívna zmluva v NHL."

Môžete hrať v zápase bez toho, aby ste nemysleli, kde nastúpite v ďalšom týždni?

"Nie je to ľahké. Najradšej by som bol, aby sa všetko už skončilo. Nikdy som nemal takú mediálnu pozornosť, netúžim po nej. Kamaráti sa mi smejú, že sa boja otvoriť konzervu - určite z nej vyskočí Višňovský. Radšej sa predvediem výkonmi na ľade."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Višňovský: Viem, že v Islanders sú na mňa nahnevaní