Šiel na trať ako prvý. Zjazd v Saalbachu vyhral úradujúci majster sveta

Vincent Kriechmayr.
Vincent Kriechmayr. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. mar 2021 o 12:55

Lídrom disciplíny je Feuz.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2020/2021 - Saalbach-Hinterglemm, Rakúsko

Zjazd mužov - konečné poradie:

Poradie

Meno

Krajina

Čas

1.

Vincent Kriechmayr

Rakúsko

1:53,07 min

2.

Beat Feuz

Švajčiarsko

+ 0,17 s

3.

Matthias Mayer

Rakúsko

+ 0,27 s

4.

Dominik Paris

Taliansko

+ 0,42 s

5.

Marco Odermatt

Švajčiarsko

+ 0,79 s

.

Max Franz

Rakúsko

+ 0,79 s

SAALBACH-HINTERGLEMM. Sobotňajší zjazd Svetového pohára v rakúskom stredisku Saalbach-Hinterglemm sa stal korisťou Vincenta Kriechmayra.

Domáci lyžiar zvíťazil s náskokom sedemnástich stotín sekundy pred Švajčiarom Beatom Feuzom, tretí skončil ďalší rakúsky reprezentant Matthias Mayer (+0,27).

Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Kriechmayr šiel ako prvý

Dvadsaťdeväťročný Kriechmayr slávil deviate víťazstvo v pretekoch Svetového pohára, z toho tretie v kráľovskej alpskej disciplíne. Nadviazal na vydarené majstrovstvá sveta v Cortine d'Ampezzo, kde získal zlato v zjazde i super-G.

Na rozdiel od piatka vládlo v sobotu v Saalbachu ideálne slnečné počasie.

Kriechmayr s číslom 1 nastavil latku veľmi vysoko, od štartovej búdky sa spustil agresívne, v technickej strednej pasáži našiel perfektnú líniu a bolo jasné, že jeho jazdu ťažko niekto prekoná.

Talian Dominik Paris si prehral preteky už na začiatku, keď ho vynieslo v tiahlej zákrute po prvom medzičase. Potom si držal ideálnu líniu, no stratu už nedohnal.

Ku Kriechmayrovi sa najviac priblížil Feuz. Vo vrchnej kĺzavej časti mu nešli lyže, na prvom medzičase mal odstup 71 stotín, potom však zariskoval, postupne manko skresával a stiahol ho až na rozdiel sedemnástich stotín.

Odermatt stiahol stratu na Pinturaulta

Švajčiar si vďaka druhej priečke upevnil vedúce postavenie v priebežnom hodnotení disciplíny, pred finále Svetového pohára v Lenzerheide vedie s náskokom 68 bodov pred Rakúšanom Matthiasom Mayerom.

Ten urobil v hornej pasáži veľkú chybu a musel sa uspokojiť s tretím miestom.

Preteky potom ešte zdramatizoval s číslom 18 Marco Odermatt, ktorý viedol na druhom i treťom medzičase. Kĺzavý záver mu však "nesedel", výrazne stratil a zaradil sa na piatu priečku (+0,79).

Švajčiar stiahol z náskoku Alexisa Pinturaulta na čele celkového poradia Svetového pohára. Francúz, ktorý v zjazde neštartoval, vedie pred Odermattom o 165 bodov.

V rakúskom stredisku sa mal ísť zjazd už v piatok ako náhrada za zrušené podujatie vo Wengene. Súťaž sa síce rozbehli, no museli ju predčasne ukončiť po odjazdení prvých deviatich pretekárov.

Na trati sa totiž držala hmla a začalo husto snežiť.

Sobotňajšia súťaž sa už išla a bola náhradou za zrušený zjazd v Kvitfjelli. V nedeľu sa v Saalbachu-Hinterglemme uskutoční super-G.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Šiel na trať ako prvý. Zjazd v Saalbachu vyhral úradujúci majster sveta