Forster predviedla ďalší skvelý výkon. O medailu zabojuje aj v druhej disciplíne

Viktória Forster na MS juniorov v atletike 2021.
Viktória Forster na MS juniorov v atletike 2021. (Autor: Facebook Slovenský atletický zväz)
SITA, TASR|20. aug 2021 o 15:15

Za vlastným juniorským rekordom zaostala len o stotinu.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka Viktória Forster sa na juniorských majstrovstvách sveta v atletike v kenskom Nairobi prebojovala do finále na 100 m prekážok.

V piatkovom popoludňajšom prvom semifinále finišovala druhá časom 13,59 sekundy, ktorý je len o jednu stotinu horší ako jej osobný rekord a tohtosezónne maximum, čo je zároveň slovenský juniorský rekord.

Rýchlejšia ako Slovenka bola len Jamajčanka Oneka Wilsonová, ktorá dosiahla o dve desatiny lepší čas.

Do finále postúpili prvé dve z každého z troch semifinále, zostávajúce dve miesta získali nepostupujúce pretekárky s najlepším časom. Keďže Viktória Forster bola vo svojom semifinále druhá, nemusela čakať na ďalšie semifinálové behy, keďže finále mala isté.

Vo finiši vyťažila zo zaváhania Poľky Mariky Majewskej, ktorá na deviatej prekážke zakopla a z druhej klesla až na šiestu priečku.

Zaujímavosťou je, že presne výkon 13,59 s, aký v semifinále dosiahla slovenská šprintérka, stačil na finále Fínke Sonji Staangovej ako poslednej postupujúcej s časom. Ďalších šesť finalistiek dosiahlo lepší výkon ako Viktória Forster.

"Toto bolo obrovské šťastie, lebo ten beh bol hrozný. Prvá prekážka mi vôbec nevyšla, vyletela som, potom som tam skákala. S behom nie som spokojná, ale keďže Poľke sa stalo to nešťastie, tak som postúpila priamo do finále.

Je to waw, nečakala som to, strašne sa teším, ani nemám slov. Musím sa poriadne vyspať na zajtrajšie finále, aby to klaplo. Je to úžasné," citoval slovenskú reprezentantku oficiálny facebook SAZ.

Devätnásťročná zverenka trénerky Kataríny Adlerovej sa na MSJ v Nairobi predstaví v sobotu popoludní, podľa aktuálneho programu o 15.00 h SELČ.

Viktória Forster vo štvrtok štartovala aj vo finále hladkej stovky a finišovala v ňom na šiestej priečke (11,54 s), keď od medaily ju delili len tri stotiny sekundy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Forster predviedla ďalší skvelý výkon. O medailu zabojuje aj v druhej disciplíne