15.07.2021 13:50
18. Etapa
Pau > Luz Ardiden
130km
sport-ground-additional-data
hornatý
Tadej Pogačar
UAE Team Emirates

Pogačar na Tour dokonal etapový hetrik, gratuloval mu aj Macron

Tadej Pogačar vyhral 18. etapu na Tour de France 2021.
Tadej Pogačar vyhral 18. etapu na Tour de France 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. júl 2021 o 19:00

Tri víťazstva dosiahol aj pri debute na Tour de France.

LUZ ARDIDEN. Slovinec Tadej Pogačar nemá v horských dojazdoch 108. ročníka Tour de France konkurenciu. Premožiteľa nenašiel ani v poslednej vrchárskej skúške a už ho iba nepredvídateľné okolnosti môžu pripraviť o obhajobu hneď troch dresov.

Víťazstvom v 18. etape si rodák z mesta Komenda vybojoval bodkované tričko pre najlepšieho vrchára podujatia. Zároveň potvrdil lídersku pozíciu v celkovej klasifikácii i pretekárov do 25 rokov.

V repríze stredajšieho súboja opäť zdolal Dána Jonasa Vingegaarda s Ekvádorčanom Richardom Carapazom, ktorí potvrdili svoje pozície v Top 3. 

V žltom drese ovládol Pogačar dva kopcovité dojazdy, čo sa naposledy podarilo v roku 2014 Talianovi Vincenzovi Nibalimu. Zároveň skompletizoval víťazný hetrik, čo dokázal rovnako aj pri debute na Tour. 

V cieli mu gratuloval aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Ani on si nenechal ujsť etapu, v ktorom sa stúpalo na legendárny Col du Tourmalet. 

Naopak, za smoliara etapy možno označiť Rigoberta Urána, ktorý výrazne stratil a v celkovom poradí klesol z priebežného štvrtého až na desiatu priečku. 

Pozrite si najlepšie momenty 18. etapy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Pogačar na Tour dokonal etapový hetrik, gratuloval mu aj Macron