Doping na Tour? Polícia prehľadala jednému tímu hotelové izby aj autobus

Bahrajn Victorious.
Bahrajn Victorious. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|15. júl 2021 o 15:55

Na 108. ročníku získali už dve etapové víťazstvá.

15.07.2021 13:50
18. Etapa
Pau > Luz Ardiden
130km
sport-ground-additional-data
hornatý
Tadej Pogačar
UAE Team Emirates

PARÍŽ. Francúzska polícia v stredu večer pred 18. etapou na Tour de France uskutočnila raziu v hoteli tímu Bahrajn Victorious. Podľa vyjadrenia vedenia tímu dôvody neuviedla.

Portál Cyclingnews vo štvrtok uviedol, že bezpečnostné zložky prehľadali hotel v meste Pau na juhozápade Francúzska, vrátane izieb jazdcov, no nikoho nezadržali.

Do akcie bolo zapojených aj 25 príslušníkov špeciálnej jednotky verejného zdravotníctva (OCLAESP). Razia trvala do druhej hodiny v noci.

"Nič špeciálne, mali sme tu návštevu z polície," citoval portál šéfa tímu Milana Erzena.

"Požiadali nás o tréningové záznamy cyklistov, skontrolovali autobus a bolo. Jazdcov vyrušili na hodinu a potom sa poďakovali. Nepovedali nám žiadne dôvody prehliadky, pokúsime sa to zistiť od našich právnikov," doplnil.

V rovnakom hoteli bol ubytovaný aj tím Movistar, toho sa však razia netýkala.

Podľa prokurátora z mesta Marseille sa už 3. júla začalo predbežné vyšetrovanie zamerané na členov tohto tímu v dôsledku získania, prepravy, držby či aplikovania látok a metód, ktoré nesú známky zakázaného postupu pre športovcov bez lekárskeho zdôvodnenia. Všetko sa udialo v medziach francúzskej jurisdikcie.

Jazdci bahrajnského družstva vyhrali dve etapy na tohtoročnom Tour de France, konkrétne Slovinec Matej Mohorič a Belgičan Dylan Teuns.

Španiel Pello Bilba s takmer 13 minútovým mankom aktuálne uzatvára najlepšiu desiatku celkovej priebežnej klasifikácie ako najvyššie postavený tímový pretekár. Pôvodný líder tímu na Tour de France Austrálčan Jack Haig si hneď v úvode pretekov po páde zlomil kľúčnu kosť a musel odstúpiť.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Doping na Tour? Polícia prehľadala jednému tímu hotelové izby aj autobus