Stála Vlhovú víťazstvo? Český expert poukázal na drobnú chybu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. nov 2022 o 14:55

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 2. kole slalomu v Levi 2022.

LEVI. Keď prišla do cieľa, svietili pri jej mene dve jednotky. V celkovom poradí bola na prvom mieste a predviedla aj dovtedy najrýchlejšiu jazdu druhého kola. 

Slovenskí fanúšikovia boli v tej chvíli nadšení a verili, že by rodáčka z Liptovského Mikuláša mohla vo fínskom Levi otvoriť sezónu víťazstvom. 

Keď však kamera prišla bližšie k Vlhovej, bolo na jej tvári vidno, že vo svojej jazde videla rezervy. A práve tie ju napokon stáli cenné víťazstvo.

Onedlho ju o dve desatiny sekundy zdolala Mikaela Shiffrinová a následne aj Anna Swennová-Larssonová - iba o štyri stotiny.  

Razom bolo ďaleko aj pódium, no Vlhovej pomohla Nemka Lena Dürrová. Tá podobne ako na olympiáde v Pekingu nezvládla pozíciu líderky a skončila štvrtá.

"Možno sme to trochu privolali, keď sme sa o tom rozprávali pred druhým kolom. Lena Dürrová má tú históriu, nevie výbornú prvú jazdu potvrdiť druhou.

A to je dnes pre nás veľmi dobré," povedala pre JOJ Šport bývalá slovenská lyžiarka a dnes televízna expertka Janka Wolnerová.

VIDEO: Jazda Petry Vlhovej v 2. kole slalomu vo fínskom Levi

Expert českej televízie Borek Zakouřil poukázal aj na drobnú chybu Vlhovej.

"Bol vidieť rozdiel medzi Slovenkou a ostatnými lyžiarkami. V strmej časti mala problém, trochu ju to podnieslo. Postavila sa na hranu, čo stojí veľmi veľa síl. Tlak do stehien je obrovský," uviedol Zakouřil.

Napriek tomu mala Vlhová po pretekoch úsmev na tvári.

"Som spokojná, nie je to ľahké lyžovať v takejto konkurencii. Som rada, že som sa posunula o jednu priečku. Je to veľmi vyrovnané, rozhodujú maličkosti. Chcem si teraz oddýchnuť pred zajtrajšími pretekmi," dodala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Stála Vlhovú víťazstvo? Český expert poukázal na drobnú chybu