Vlhová je v Levi opäť na stupňoch víťaziek, triumfovala Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová triumfovala v Levi pred Annou Swennovou-Larssonovou a Petrou Vlhovou.
Mikaela Shiffrinová triumfovala v Levi pred Annou Swennovou-Larssonovou a Petrou Vlhovou. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. nov 2022 o 13:55

Lena Dürrová druhé kolo pokazila.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Levi (Fínsko)

Ženy - slalom - konečné výsledky:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:51,25 min

2.

Anna Swennová-Larssonová

Švédsko

+ 0,16 s

3.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 0,20 s

4.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,75 s

5.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

+ 0,79 s

6.

Ana Buciková

Slovinsko

+ 1,21 s

LEVI. Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová nepridala piaty triumf bez prerušenia v slalome Svetového pohára vo fínskom Levi.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka sa však v desiatom štarte v tomto stredisku za polárnym kruhom dostala na pódium, v sobotu ju klasifikovali na tretej priečke.

Naďalej platí, že keď Vlhová dokončila preteky v Levi, stále skončí v Top 3.

Okrem piatich triumfov má na svojom konte aj jedno druhé a po sobote aj dve tretie miesta. Raz tam nedokončila druhé kolo a raz nepostúpila z prvého kola.

V sobotu bola po prvom kole štvrtá a v konečnom účtovaní nestačila na veľkú rivalku Mikaelu Shiffrinovú ani na Švédku Annu Swennovú Larssonovú.

Prvenstvo si vyjazdila Američanka, ktorej po prvom kole patrila tretia priečka. V druhom dosiahla najlepší čas a dostala sa na čelo, z ktorého ju nezosadila švédska súperka a ani líderka po prvej jazde Nemka Lena Dürrová.

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu triumfovala s náskokom 16 stotín pred Swennovou Larssonovou, Vlhová za ňou zaostala o dve desatiny. Dürrová napokon obsadila 4. pozíciu s odstupom 75 stotín.

Víťazka slalomu v Levi Mikaela Shiffrinová v objatí s Petrou Vlhovou.
Víťazka slalomu v Levi Mikaela Shiffrinová v objatí s Petrou Vlhovou. (Autor: TASR/AP)

Rodáčka z amerického Vailu zaznamenala už 75. triumf v pretekoch Svetového pohára, až 48 z nich dosiahla v slalome. V počte víťazstiev v niektorej z disciplín je rekordérka a svoje maximum ešte zlepšila.

"Som spokojná, pretože nie je jednoduché bojovať v takejto konkurencii. Som rada, že som sa v porovnaní s prvým kolom posunula nahor o jednu priečku.

Ide o maličkosti a ja budem bojovať. Chcem si trochu oddýchnuť a zajtra idem na to," zhodnotila Vlhová v prenose JOJ Šport a doplnila:

"Vždy chcem víťaziť, ale som šťastná aj za toto tretie miesto. Dala som do toho všetko a stačilo to na tretiu priečku," doplnila Slovenka.

Američanka sa v sobotu dorovnala Vlhovej rekord v počte triumfov v Levi, obe majú na svojom konte už po päť "sobov". V Laponsku totiž víťazka získa soba, ktorého má možnosť pomenovať a smie ho v budúcnosti navštevovať.

Petra Vlhová už mala prichystané meno pre prípadného šiesteho, chcela ho pomenovať podľa mamy Zuzany. Na to si musí však počkať. V nedeľu je prvé kolo na programe o 10.15 h SEČ a druhé sa začne o tri hodiny neskôr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová je v Levi opäť na stupňoch víťaziek, triumfovala Shiffrinová