V Amerike padol svetový rekord, dosiahla ho len 21-ročná atlétka

Sydney McLaughlinová vytvorila svetový rekord v behu na 400 metrov prekážok.
Sydney McLaughlinová vytvorila svetový rekord v behu na 400 metrov prekážok. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|28. jún 2021 o 08:36

Dlho tomu nemohla uveriť.

EUGENE. Sydney McLaughlinová vytvorila na majstrovstvách USA v Eugene časom 51,90 sekundy nový svetový rekord v behu na 400 metrov prekážok.

Dvadsaťjedenročná atlétka zlepšila doterajšie maximum krajanky Dalilah Muhammadovej z MS 2019 v Dauhe o 26 stotín sekundy. Tá skončila na národnom šampionáte druhá časom 52,42 sekundy. 

McLaughlinová je prvou ženou, ktorá v spomenutej disciplíne pokorila 52-sekundovú hranicu. Na šampionáte v Eugene, ktorý je pre amerických atlétov kvalifikáciou na OH 2020, predviedla strhujúci súboj s časom. 

Dlho nemohla uveriť tomu, že je nová svetová rekordérka.

"Pri takomto výkone sa vám v hlave premieta veľa vecí, ale základom všetkého je veriť tomu, čo robíte. Spoločne s mojím novým trénerom Bobbym Kerseem a celým podporným tímom sme uverili, že naša tvrdá práca prinesie ovocie. V tejto chvíli si nemôžem želať viac, ako som práve dosiahla," uviedla McLaughlinová.

Nedeľné zápolenia na Hayward Field v Eugene museli na niekoľko hodín odložiť pre obrovské horúčavy, ručička teplomera sa vyšplhala až k 43 stupňom Celzia.

Do Japonska spoločne s McLaughlinovou a Muhammadovou poletí aj tretia Anna Cockrellová (53,70 s). "V Tokiu to bude riadna bitka," povedala pre zámorské médiá úradujúca olympijská víťazka a majsterka sveta Muhammadová.

Finále olympijskej prekážkarskej štvorstovky žien má termín 4. augusta 2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»V Amerike padol svetový rekord, dosiahla ho len 21-ročná atlétka