Na ceste bol aj olej. Sústredil som sa na to, aby som nespadol, priznal Sagan

Peter Sagan si znova oblečie žltý dres pre lídra celkovej klasifikácie na Okolo Poľska.
Peter Sagan si znova oblečie žltý dres pre lídra celkovej klasifikácie na Okolo Poľska. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Marián Szűcs|2. aug 2017 o 18:55

Slovenský cyklista je stále lídrom pretekov Okolo Poľska. Čakajú ho posledné dve etapy v Tatrách.

RZESZÓW. Peter Sagan bol opäť blízko k etapovému víťazstvu na pretekoch Okolo Poľska 2017. V cieľovej rovinke sa zavesil na zadné koleso šprintérskeho lídra tímu Sky Dannyho van Poppela. V rozhodujúcej chvíli sa slovenský cyklista na okamih zdvihol zo sedla a šliapol do pedálov.

Vzápätí si však opäť sadol, zložil nohy a boj o etapový triumf vypustil. V cieli bol napokon tretí, zvíťazil Van Poppel. Holanďan je najvážnejším súperom Sagana v bodovacej súťaži. Slovák je po piatej etape na jej čele s 88 bodmi, druhý Van Poppel má o dvanásť bodov menej.

Stále je v žltom drese

„Bol to veľmi nebezpečný finiš, cesta bola po daždi mokrá a šmykľavá, bol na nej aj olej. Preto som sa v šprinte sústredil radšej na to, aby som nespadol,“ reagoval Sagan pre web pretekov.

Slovák je naďalej celkovým lídrom. Vďaka tretiemu miestu v etape získal štyri bonifikačné sekundy. Zvýšil tak svoj náskok na čele priebežného poradia. Druhý Belgičan Dylan Teuns naňho stráca štrnásť sekúnd.

Tretí je Saganov kolega z tímu Bora-Hansgrohe a najväčší favorit na celkový triumf Rafal Majka. Poliak má po včerajšku stratu na žltý dres dvadsať sekúnd.

Práve medzi Saganom a Majkom sa pravdepodobne rozhodne o celkovom víťazovi pretekov. Slovák má zatiaľ na poľských cestách skvelú bilanciu. Úvodnú etapu vyhral, potom skončil ôsmy, druhý a dvakrát tretí.

Posledné dve etapy

V programe Okolo Poľska sú už len posledné dve etapy v Tatrách. Zajtrajšia meria 189 kilometrov a jej cieľ je v Zakopanom na konci krátkeho stúpania. Záverečná piatková etapa sa končí v Tatranskej Bukovine po zhruba štvorkilometrovom stúpaní, ktoré by malo viac sedieť Majkovi.

Práve Poliak by mal byť podľa stratégie Bory lídrom tímu pre celkové poradie. Zdá sa však, že jeho súboj so Saganom bude tesný a rozhodnúť ho môže každá sekunda.

„Čakajú nás najťažšie etapy pretekov. Uvidíme, ako to dopadne, ale určite to vyzerá lepšie pre Rafu ako pre mňa,“ reagoval Sagan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Na ceste bol aj olej. Sústredil som sa na to, aby som nespadol, priznal Sagan