VIDEO - Sagan nedokončil preteky na MS v cyklistike 2018 - Priebeh

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
SITA|30. sep 2018 o 16:57

Pozrite si stručný priebeh pretekov.

MS v cyklistike 2018 - preteky mužov elita (Peter Sagan)

Preteky mužov elite (Kuftein - Innsbruck, 258,5 km):

1.Alejandro ValverdeŠpanielsko6:46:21 h
2.Romain BardetFrancúzsko+0
3.Michael WoodsKanada+0
4.Tom DumoulinHolandsko+0
5.Gianni MosconTaliansko+13
6.Roman KreuzigerČesko+43
7.Michael ValgrenDánsko+43
8.Julian AlaphilippeFrancúzsko+43
9.Thibaut PinotFrancúzsko+43
10.Rui CostaPortugalsko+43
-Peter SaganSlovenskonedokončil

Peter Sagan v pretekoch mužov elite na MS v cyklistike 2018: fotogaléria

2.2.2019

Diktovať tempo v boji s kopcami sa už krátko po štarte na námestí v Kufsteine podujalo 11 cyklistov: Robert Britton (Kan.), Tobias Ludvigsson (Švéd.), Kasper Asgreen (Dán.), Ryan Mullen (Ír.), Daniil Fominich (Kaz.), Vegard Stake Laengen (Nór.), Karel Hník (ČR), Jacques Janse van Rensburg (JAR), Iľja Koševoj (Biel.) a Laurent Didier (Lux.).

Z pôvodne 11-členného úniku, ktorý mal náskok aj vyše 18 minút, zostala v posledných 50 km vpredu už len štvorica a neskôr dvojica škandinávskych jazdcov Kasper Asgreen a Vegard Stake Laengen.

Dán a Nór boli dostihnutí 22 km pred cieľom a potom sa začala séria nástupov favoritov. Pätnásť kilometrov pred cieľom sa vydal dopredu ďalší Dán Michael Valgren, ale brutálne stúpanie Höttinger Höll (Peklo Höttingen) 11 km pred cieľom s priemerom 11,5% a pasážami s maximom 28% ho skolilo.

Tempu najlepších nestíhal ani francúzsky favorit Julian Alaphilippe, zo všetkých síl sa snažil vpredu udržať Španiel Alejandro Valverde či Holanďan Tom Dumoulin.

Na vrchole "Pekla" bola na čele už len trojica Romain Bardet (Fr.), Michael Woods (Kan.) a Valverde, niekoľko desiatok metrov za nimi bol Dumoulin. Holanďan to nevzdal a v technicky náročnom zjazde necelé dva kilometre pred métou dostihol trojicu pred sebou.

Na viac už nemal síl. V záverečnom špurte skončil štvrtý, majstrom sveta sa stal Valverde. Španielsky veterán začal šprintovať z prvého miesta približne 300 m pred cieľom a nik zo súperov ho nepredstihol.

Trojnásobný majster sveta Peter Sagan preteky nedokončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»MS v cyklistike»VIDEO - Sagan nedokončil preteky na MS v cyklistike 2018 - Priebeh