Ľudia jej tlieskali v stoji. Rybáriková predviedla vo finále exhibičný úder

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|15. okt 2017 o 22:23

Slovenská tenistka počas finálového zápasu pobavila fanúšikov.

BRATISLAVA. „Hrá škaredý tenis, nedá sa na to veľmi pozerať. Nikdy neviete, čo od nej príde - kraťas, čop alebo nejaký polokiks. Čím horšie zahrám, tým horšia rana priletí späť," kritizovala nedávno štýl hry slovenskej tenistky Magdalény Rybárikovej jej česká súperka Kristýna Plíšková.

Rybáriková však vďaka spôsobu svojej hry zažíva zrejme životnú sezónu.

V pondelok 16. októbra by sa mala posunúť na 26. miesto v rebríčku WTA vo dvojhre, čo by bol jej rekord. Ešte pred pár mesiacmi - v marci - pritom bola až 431. hráčkou sveta.

Najviac sa zviditeľnila vo Wimbledone, kde sa dostala až do semifinále. Prekvapila najmä v druhom kole, keď vyradila svetovú trojku Karolínu Plíškovú - sestru Kristýny.

Rybáriková v stretnutí proti veľkej favoritke neohúrila iba nečakaným víťazstvom, ale aj parádnou výmenou, na konci ktorej jej tlieskal aj Louis van Gaal, bývalý tréner futbalových klubov FC Barcelona či Manchester United.

Exhibičný úder predviedla Slovenka aj na nedávno skončenom turnaji v rakúskom Linzi. A to rovno vo finále.

Rybáriková sa v zápase proti Češke Barbore Strýcovej za nepriaznivého stavu 4:6, 0:1 a 0:30 prezentovala úderom, pri ktorom mala ruku otočenú poza chrbát. Výmenu dokázala vyhrať a mnohí diváci jej tlieskali v stoji.

Rybáriková napokon duel prehrala 4:6, 1:6. Vďaka finálovej účasti však získala 180 bodov do svetového rebríčka a finančnú prémiu 17 258 eur .

Slovenka, ktorá by sa mala na konci stať národnou jednotkou a na tomto poste nahradiť Dominiku Cibulkovú, si získala fanúšikov už pred stretnutím.

Po jej semifinálovej výhre si na futbalový spôsob zažonglovala s tenisovou loptičkou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ľudia jej tlieskali v stoji. Rybáriková predviedla vo finále exhibičný úder