Vlhová nachvíľu zvýšila náskok, o triumf ju pripravilo 15 stotín. Pozrite si jej jazdu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet, SITA|11. jan 2022 o 22:30

Slovenka získala malý krištáľový glóbus.

SCHLADMING. Petra Vlhová si definitívne zabezpečila malý krištáľový glóbus. V rakúskom stredisku prišla do cieľa ako druhá a má nedostihnuteľný náskok v rebríčku slalomu.

V Schladmingu síce odjazdila najrýchlejšie prvé kolo, no vďaka 5. najrýchlejšej jazde v tom druhom si zaistila pódium.

Vlhová po prvom kole viedla s náskokom 27 stotín sekundy pred Nemkou Lenou Dürrovou, tretie boli Švajčiarka Wendy Holdenerová a Kanaďanka Ali Nullmeyerová so stratou 0,35 s.

Shiffrinová bola až piata s mankom 42 stotín sekundy, no v druhom kole predviedla najlepší výkon spomedzi všetkých a v súčte oboch jázd to stačilo aj na Vlhovú.

Slovenka síce navýšila svoj náskok v druhom medzičase o stotinu, no už vo štvrtom bola v mínusových číslach. Napokon zaostala za americkou súperkou celkovo o 15 stotín sekundy.

"Ja som v druhom kole urobila drobné chyby. Druhé miesto je skvelé, nie je jednoduché byť stále vo vrcholnej forme a podávať najlepšie výkony. Ale mne sa to darí a som šťastná, mám skvelý tím a skvelého trénera a cítim sa dobre," povedala v cieli Vlhová.

Pozrite si ešte raz jazdu Petry Vlhovej v 2. kole slalomu v Schladmingu.

V druhom kole musela Shiffrinová útočiť na hranici rizika, hoci predchádzajúce preteky v Slovinsku nedokončila. Jej prejav nebol typicky ladný, no išla veľmi dravo, v dolnej časti to vygradovala a suverénne najrýchlejšou druhou jazdou sa v cieli ujala vedenia s obrovským náskokom.

Holdenerová aj Nullmeyerová na strmom svahu vypadli, Dürrová sa zaradila s veľkým odstupom za Shiffrinovú.

Preteky v Schladmingu boli náhradou za neďaleké stredisko Flachau, v ktorom súťaž zmarili opatrenia zamerané na boj proti šíreniu koronavírusu.

Bol to posledný slalom žien vo Svetovom pohári pred ZOH v čínskom Pekingu, zostávajúce dve prídu na rad až v marci. 

Vlhová zaznamenala deviate pódiové umiestnenie v aktuálnej sezóne. Momentálne má na konte 5 víťazstiev, tri druhé a jedno tretie miesto. Na jej konto pribudlo 53. pódiové umiestnenie.

Mikaela Shiffrinová v utorok dosiahla 73. triumf vo Svetovom pohári a už 47. v slalome, čím stanovila nové maximum v počte víťazstiev v niektorej z disciplín Svetového pohára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová nachvíľu zvýšila náskok, o triumf ju pripravilo 15 stotín. Pozrite si jej jazdu