Na poslednom medzičase Vlhová viedla, potom však prišla chyba

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. jan 2022 o 15:35

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 2. kole obrovského slalomu.

KRONPLATZ. Petra Vlhová má v zbierke lyžiarskych stredísk, kde dosiahla vo Svetovom pohári pódiové umiestnenie, ďalšiu destináciu. 

V utorok skončila druhá v obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi, kde dovtedy bola najvyššie v rovnakej disciplíne na štvrtom mieste (2019).

Na rozdiel od prvého kola spravila Vlhová na trati niekoľko chýb, a tak ju predstihla Sara Hectorová. Slovenka mala na Švédku po úvodnej jazde náskok 34 stotín, ale ten sa rozplynul už na prvom medzičase. 

Aj na ďalšom medzičase mala Vlhová rovnaký čas ako Hectorová, ale na treťom už bola v tesnom vedení. Krátko na to však spravila výraznú chybu, ktorá ju stála víťazstvo. V cieli priznala, že pomýšľala na vyššiu priečku.

"Posledná časť kopca sa v druhom kole nachádzala v tieni a bolo to tam pre mňa veľmi náročné. V závere som sa snažila tlačiť, druhé miesto je dobré, ale chcela som zvíťaziť," povedala Vlhová pre portál laola1.at.

Pre Petru Vlhovú to boli posledné preteky pred olympijskými hrami 2022 v Pekingu. V celkovom hodnotení Svetového pohára je na druhom mieste, pričom na Američanku Mikaelu Shiffrinovú stráca len sedemnásť bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Na poslednom medzičase Vlhová viedla, potom však prišla chyba