VIDEO: Chce byť ako otec. Lucas Hamšík strelil výstavný gól z tridsiatich metrov

Marek Hamšík a jeho syn Lucas.
Marek Hamšík a jeho syn Lucas. (Autor: TASR, IM)
Ivan Mriška|22. aug 2022 o 13:13

Hamšíkovci majú veľa spoločného.

BANSKÁ BYSTRICA. Výborné futbalové myslenie a skvelá kopacia technika. Lucas Hamšík zdedil talent po otcovi Marekovi.

Hoci má Lucas len desať rokov, pravidelne nastupuje proti trinásťročným súperom.

Cez víkend strelil krásny gól do siete Zlatých Moraviec, proti ktorým sa presadil z tridsiatich metrov. Hamšík junior oblieka dres RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica a túži sa stať profesionálnym futbalistom.

„Chcem byť ako ocino. Sníva sa mi o tom stále, preto sa snažím v každom zápase, každú minútu. Mojím obľúbeným klubom je FC Barcelona, kde vyrástli skvelí futbalisti. Raz by som tam chcel hrať aj ja a spravím preto maximum,“ vravel Lucas Hamšík v júni po turnaji McDonald’s Cup.

„Niekedy sa cítim pod tlakom, pretože musím po ocinovi hrať dobre. Ale ide to,“ dodal.

Po prestupe Mareka Hamšíka z talianskeho Neapola do čínskeho Dalian Yifang prebral futbalový rast Lucasa jeho starý otec. Ten sleduje jeho výkony a pomáha mu zlepšovať sa aj po odchode Hamšíka do tureckého Trabzonsporu.

„Chlapcov vozím na tréningy, chodím sa pozerať na ich zápasy a posielam Marekovi referáty. Sú to pekné starosti, vrátil som sa späť o 25 rokov, keď mal môj syn desať rokov. Prežívam déjà vu a užívam si to. Že môžem sledovať svojich vnukov,“ vravel pre organizátorov McDonald’s Cupu v lete Richard Hamšík, otec Mareka a starý otec Lucasa Hamšíka.

A aká je podobnosť medzi jeho synom Marekom a vnukom Lucasom?

„Lucas je vo svojej kategórii nadštandardne šikovný. Techniku majú rovnakú, Lucas je však ortodoxný ľavák, zatiaľ čo Marek bol pravák a neskôr obojnohý. Marek bol viac gólový, Lucas je ten typ, ktorý dáva mužstvu rozum a veľa prihráva. Celkovo sú si ale dosť podobní,“ prezradil Hamšík najstarší.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Chce byť ako otec. Lucas Hamšík strelil výstavný gól z tridsiatich metrov