Costu výhra jeho súčasného tímu sklamala. Prehral jeho budúci klub

Diego Costa (vľavo) a Antonio Conte.
Diego Costa (vľavo) a Antonio Conte. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|28. sep 2017 o 12:15

Španielsky útočník sa od januára stane hráčom Atlética Madrid.

BRATISLAVA. V minulej sezóne patril medzi kľúčových hráčov Chelsea Londýn, ktorá v domácej lige získala titul. Španielskemu útočníkovi Diegovi Costovi však počas leta tréner Antonio Conte oznámil, že s ním už nepočíta.

"Nechcel som odísť, bol som šťastný, ale keď vás kouč nechce, musíte sa pobrať," priznal v auguste Costa. "Conteho rešpektujem ako skvelého kouča, no nie ako človeka. Drží si odstup od zverencov, chýba mu charizma," poznamenal.

Španiel počas leta oznámil, že sa chce vrátiť do Atlética Madrid, odkiaľ do Chelsea prišiel. "Chcú ma predať do Číny, nepôjdem však do klubu, ktorý dá najviac peňazí, ale do klubu, kam chcem ísť ja. Diego Simeone ma chce, to je jasné, vždy sme si rozumeli," priznal Costa.

"Fanúšikovia a ľudia ma tam majú radi, rešpektujú ma. Som ochotný zostať rok v Brazílii a nehrať, aj keď ma Chelsea bude pokutovať a nepošle mi výplatu. Vrátim sa silnejší," dodal.

Londýnsky klub nedávno napokon súhlasil s tým, že v zime môže Costa ísť do Španielska. A oba tímy sa v stredu stretli aj v spoločnom súboji v Lige majstrov na štadióne madridského tímu. Napínavý súboj vyhrala Chelsea gólom Michyho Batshuayia z 94. minúty.

Na štadióne bol aj Costa, ktorý si nenechal ujsť stret dvoch klub - jeho súčasného proti jeho bývalému a zároveň od januára budúcemu. Gól Londýnčanov v závere ho však nepotešil a po stretnutí ho smutného zachytili kamery.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Costu výhra jeho súčasného tímu sklamala. Prehral jeho budúci klub