Zo strachu skočili do mora. Belehradčanov napadli chorvátski nacionalisti

Fanúšikovia. (Ilustračné foto)
Fanúšikovia. (Ilustračné foto) (Autor: SITA/AP)
Sportnet|10. feb 2019 o 11:00

Brankárovi zlomili nos.

ZÁHREB. Traja hráči srbského tímu Crvena Zvezda Belehrad sa stali terčom útoku chorvátskych nacionalistov pred sobotňajším duelom Jadranskej ligy vo vodnom póle v Splite proti domácemu Mornaru.

Hostia v snahe vyhnúť sa konfliktu skočili pred blížiacimi sa Chorvátmi do ľadového mora.

Brankár Crvenej Zvezdy Alesandro Kralj po útoku chuligánov skončil so zlomeným nosom, web miestneho periodika Slobodna Dalmacija zverejnil video a fotografie, na ktorých je vo vode a svedkovia sa mu snažia pomôcť.

Podľa vlastných slov musel do vody skočiť, aby si zachránil život.

"Split nebude tolerovať žiadny druh násilia," odsúdil útok na troch srbských hráčov starosta mesta Andro Krstulovič Opara.

Chorvátska polícia medzičasom zadržala troch podozrivých, po dvoch ďalších ešte pátra.

Crvena Zvezda nenastúpila na zápas a vrátila sa do Belehradu. Napätie medzi Chorvátmi a Srbmi po vojne z 90. rokov stále pretrváva.

"Naozaj sme si mysleli, že podobné udalosti už sú za nami," povedal po incidente manažér srbského tímu Igor Milojevič podľa agentúry AFP.

"Chuligánstvo je protikladom športových hodnôt a každý podobný čin je neakceptovateľný. Ďakujem občanom Splitu, ktorí vodnopólistom pomohli," napísala na twitter chorvátska prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovičová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Zo strachu skočili do mora. Belehradčanov napadli chorvátski nacionalisti