Molčan sa na kurte baví, do finále ide aj vďaka parádnemu úderu

Slovenský tenista Alex Molčan.
Slovenský tenista Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. máj 2022 o 18:02 (aktualizované 20. máj 2022 o 18:50)

Nevidel, kam triafa loptičku, ale predsa vyhral výmenu.

LYON. Slovenský tenista Alex Molčan sa v semifinále turnaja vo francúzskom Lyone vyznamenal úderom, ktorý zrejme bude patriť medzi tie najzaujímavejšie na turnaji.

Jeho súper Alex de Minaur v prvom sete pri výmene poslal úder tesne na základnú čiaru. Molčan bol blízko k dopadu loptičky a keďže drží raketu v ľavej ruke, loptičku mal ďaleko.

V rýchlosti sa teda otočil chrbtom a odvrátil úder. Lopta preletela na druhú stranu, jeho súper k nej ešte stihol pribehnúť, ale trafil iba sieť. 

"Neuveriteľné schopnosti spoza chrbta od Alexa Molčana," vychválila jeho netradičný úder oficiálna stránka ATP. Video si už pozrelo vyše 100-tisíc ľudí.

Molčan zápas zvládol vo dvoch setoch a postúpil do svojho tretieho finále na okruhu ATP v kariére. Jeho súperom bude Cameron Norrie, najvyššie nasadený hráč turnaja.

"Bolo veterno, ale vedel som o tom pred zápasom a bol som na to pripravený. Úprimne, mám rád takéto podmienky a obaja sme ich mali rovnaké. Snažím sa vždy zostať pokojný, aj keď sa mi nedari. Vo veterných podmienkach sa mi darí a som šťastný, že som zvíťazil. Na kurte si to užívam a aj keď je veterno, dokážem zahrať rôzne typy úderov. Vždy nájdem ten správny spôsob, ako to zahrať. Keď si hranie tenisu užívam, podávam dobré výkony a môžem zdolať aj silných súperov," povedal 24-ročný Prešovčan v pozápasovom rozhovore priamo na kurte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan sa na kurte baví, do finále ide aj vďaka parádnemu úderu