Na tréning aj jedlo majú päť hodín. Aj z tých nám niekedy zoberú, vraví Gombos

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Zdroj: TASR/ Martin Baumann)
Jana Sedláková|21. jan 2021 o 11:15

Pozrite si videorozhovor so slovenskou tenisovou jednotkou Norbertom Gombosom.

MELBOURNE, BRATISLAVA. "Na sociálnych sieťach som videl, akí vedia byť ľudia nepríjemní. Sme pre nich banda idiotov, ktorá ich prišla nakaziť," hovoril v rozhovore pre Pravdu Norbert Gombos o tom, ako vnímali Austrálčania príchod tenistov z celého sveta na blížiaci sa grandslam Australian Open.

"Problém je, že ľudia si mysleli, že my sme na Australian Open prišli, lebo chceme peniaze, ktoré sú za účasť. No skutočnosť je taká, že nás najmä volali organizátori, aby sme prišli baviť ľudí," vysvetľuje Gombos vo videorozhovore pre Sportnet.

Slovenský tenista momentálne absolvuje štrnásťdňovú karanténu po prílete do Austrálie.

Veľká časť tenistov nesmie počas karantény dva týždne vôbec vychádzať z hotelovej izby, teda ani na tréning, lebo sa v lietadle s nimi viezli aj ľudia nakazení koronavírusom.

"Je mi tých hráčov aj ľúto. Že budú v lietadle nejakí pozitívni, sa čakať dalo. Ale že dajú do karantény celé lietadlo?" čuduje sa Gombos.

Slovenský tenista trénovať môže. No izbu môže dokopy opustiť iba na päť hodín denne, počas ktorých sa musí stihnúť najesť i odtrénovať. 

"Ľudia, ktorí nás majú vziať na tréning, niekedy meškajú. Niekedy nám zoberú takto aj 45 minút z času," vraví.

Gombos mal taktiež po prílete problémy, keďže jeden z testov mu vyšiel pozitívne. Organizátorom vysvetľoval, že nedávno ochorenie prekonal a má lekárske potvrdenie, že mu môžu vychádzať pozitívne výsledky, hoci už nie je infekčný.

Pozrite si celý videorozhovor o opatreniach na Australian Open, ale aj o tom, ako môže na tenistovu formu vplývať, ak nesmie dva týždne opustiť izbu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Na tréning aj jedlo majú päť hodín. Aj z tých nám niekedy zoberú, vraví Gombos