Skončili ich veľkí konkurenti. V šiestej etape dostanú opäť šancu šprintéri

Marcel Kittel (vpravo) už jednu etapu vyhral. Aj tá šiesta je ako robená pre šprintérov.
Marcel Kittel (vpravo) už jednu etapu vyhral. Aj tá šiesta je ako robená pre šprintérov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. júl 2017 o 06:28

Favoritmi budú Greipel a Kittel.

BRATISLAVA. V 5. etape Tour de France 2017 čakala na cyklistov vrchárska etapa, ktorá stála favoritov na celkový triumf vela síl. Fabio Aru sa vyše kilometer pred koncom vydal do úniku a žiadny z prenasledovateľov ho nedokázal chytiť.

V dnešnej 6. etape dostanú cyklisti v pelotóne opäť oddych, šancu budú mať šprintéri. Druhá najdlhšia etapa

Fanúšikovia si začínajú nahlas klásť otázku, či sa Démare stane prvým Francúzom s víťazstvom v bodovacej súťaži v tomto storočí.


Letour.fr

z Vesoulu do Troyes (216 km) má iba dve stúpia 4. kategórie.

Podal si ruku s prezidentom

Rýchlostná prémia príde na rad po 135 km v Colombey-les-deux-Églises, dedinke, kde je pochovaná jedna z najväčších osobností francúzskych dejín Charles de Gaulle.

Práve s francúzskym vojakom, generálom a neskôr aj obľúbeným prezidentom sa spája príhoda z Tour de France 1960.

"Keď sa rozchýrilo, že De Gaulle stojí pri ceste, aby si pozrel prejazd pelotónu v Colombey-les-deux-Églises, francúzsky jazdec Henry Anglade zorganizoval neplánovanú prestávku, počas ktorej si mohol potriasť rukou s De Gaullom aj v žltom tričku lídra jazdiaci Talian Gastone Nencini. Ten istý pretekár sa o deň neskôr tešil v Parku Princov v Paríži z celkového víťazstva na Tour," informuje portál letour.fr.

Francúz v zelenom drese na Tour de France 2017?

Záverečných 5 kilometrov etapy je úplná rovina, čím robí hlavnými favoritmi Andrého Greipela, Marcela Kittela a domáci Arnaud Demare bude mať šancu pridať dôležité body v boji o zelený dres.

Jazdec FDJ vedie klasifikáciu o zelený dres s náskokom 40 bodov pred Kittelom a môže sa stať po dlhej prestávke prvým Francúzom, ktorý privezie do Paríža na sebe druhú najprestížnejšiu farbu v pelotóne TdF.

Zatiaľ posledným francúzskym "zeleným" šampiónom bol v roku 1995 Laurent Jalabert, ktorý to stihol ešte pred začiatkom víťaznej éry Nemca Erika Zabela (1996-2001).

"Fanúšikovia si začínajú nahlas klásť otázku, či sa Démare stane prvým Francúzom s víťazstvom v bodovacej súťaži v tomto storočí," napísal oficiálny portál Letour.fr.

Ostatné dresy nositeľov pravdepodobne meniť nebudú - Froome by si mal udržať žltý, Aru bodkovaný a Yates biely.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Skončili ich veľkí konkurenti. V šiestej etape dostanú opäť šancu šprintéri