Verím, že kombinácia trojitý lutz - trojitý toeloop mi vyjde, priznáva Rajičová pred ME

SITA|22. jan 2017 o 21:38

Slovenská krasokorčuliarka by sa rada dostala do najlepšej desiatky.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová má síce iba 21 rokov, no počas nasledujúceho týždňa sa predstaví už na štvrtých majstrovstvách Európy v kariére.

Pri premiére v Budapešti 2014 bola sedemnásta, o rok neskôr v Štokholme jedenásta a v januári 2016 v Bratislave dvanásta.

Sníva o desiatke

Teraz v Ostrave by sa rada prepracovala do elitnej desiatky, no pred odchodom na kontinentálny šampionát nechcela hovoriť o konkrétnom umiestnení.

"Na majstrovstvách Európy chcem zajazdiť čo najlepšie. Nerozmýšľam nad konkrétnym umiestnením, len by som sa dostala pod tlak," povedala v nedeľu newyorská rodáčka počas krátkej zastávky v Bratislave počas presunu z viedenského letiska Schwechat do dejiska ME v Ostrave.

Nicole Rajičová pred odletom na ME: fotogaléria

27.1.2017

"Chcem odjazdiť dva slušné programy. Bolo by pekné dostať sa do desiatky, ale v prvom rade sa musím sústrediť na svoje výkony," pokračovala.

"Cítim sa dobre a verím, že to bude už len lepšie. Nedeľu mám bez tréningu, v dejisku šampionátu si zatrénujem v pondelok a utorok. A v stredu už ma čaká krátky program. Mám za sebou pár týždňov kvalitných tréningov. Musím si všetko už len precvičiť, zvyknúť si na ľad a na halu. Nerozmýšľam nad možným tlakom, aj pred rokom v Bratislave som sa snažila ho eliminovať. Teraz sa oveľa viac pripravená," priznala Rajičová.

Ukážka jednej z jázd Nicole Rajičovej:

Trápili ju choroby

V aktuálnej sezóne sa Rajičová predstavila na Memoriáli Ondreja Nepelu v Bratislave, nasledovali štarty na podujatiach Grand Prix v Moskve a japonskom Sappore.

V decembri vyhrala slovenský šampionát v poľských Katoviciach.

"Nemohla som veľa trénovať, pretože som bola zranená aj chorá. V decembri mi skončil semester v škole, no posledné týždne som mala bezproblémové a mala čas sústrediť sa na tréning," prezradila mladá krasokorčuliarka.

"Mala som bronchitídu, chrípku aj ďalšie problémy. Vyliečila som sa a zase ma chytila bronchitídu. Mesiac či dva som bola poriadne slabá a mala to náročné. V Moskve som bola v poriadku, ale v Japonsku ma to chytilo."

Pred ME v Ostrave najviac pracuje na kombinácii trojitého lutza s trojitým toeloopom: "Verím, že mi to vyjde," povedala Nicole Rajičová.

Bude bojovať aj o olympijské hry

Po ME plánuje do USA odletieť už v nedeľu. "S možnou exhibíciou na šampionáte sme zatiaľ nerátali. Záležať však bude na tom, ako zajazdím," poznamenala.

Na snímke slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová počas exhibície na záver majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave 31. januára 2016.
Na snímke slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová počas exhibície na záver majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave 31. januára 2016. (Autor: TASR)

Aktuálna sezóna je pre Nicole Rajičovú aj jej konkurentky veľmi dôležitá, keďže sa začína boj o miestenky na budúcoročné ZOH v Pjongčangu.

"Už na majstrovstvách sveta v Helsinkách sa bude bojovať o olympijské miestenky. Aj tam chcem zajazdiť čo najlepšie, ale zatiaľ som sa sústredila iba na ME," doplnila slovenská reprezentantka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Verím, že kombinácia trojitý lutz - trojitý toeloop mi vyjde, priznáva Rajičová pred ME