Veličković pred premiérou v Oktagone: Chcem zápasiť s najlepšími

(Zdroj: SBC)
Daniel Stankovič|8. jún 2021 o 08:00 (aktualizované 8. jún 2021 o 08:33)

Domácich fanúšikov čaká zápas zvučného zahraničného mena.

BRNO. Ďalší turnaj, ďalší veterán z prestížnej ligy UFC. Aj takto by sme mohli označiť premiéru srbského bojovníka Bojana Veličkovića (18-10-1 MMA) v organizácii Oktagon MMA.

Veličković prichádza do veltrovej váhy domácej organizácie ako veľká posila, keď mu v rámci svetového rebríčka portálu FightMatrix patrí 107. priečka, len o jednu priečku za šampiónom Davidom Kozmom.

Hoci jeho bilancia z posledných rokov nemusí pôsobiť na prvý pohľad oslnivo, 32-ročný bojovník zápasil naprieč americkými organizáciami s etablovanými menami svetovej scény.

Po dvoch víťazstvách na domácej pôde v Srbsku sa na turnaji Oktagon 25, 19. júna predstaví v zápase proti Francúzovi Emmanuelovi Dawovi (9-4 MMA).

V rozhovore na sociálnej sieti Oktagonu ponúkol Veličković pohľad do svojho detstva a začiatkov, rozobral štýl najbližšieho súpera a načrtol plány v novom pôsobisku.

Ako dieťa som bol neposedný a aj keď som nebol najsilnejší, vždy ma z nejakého dôvodu deti v mojom veku šikanovali. Vždy, keď si chceli dokázať, akí sú silní, tak si na bitku vybrali mňa. Musel som sa naučiť brániť a ani si už nepamätám, ako sa to stalo a už som trénoval s bratom judo.

Vystriedal som viacero športov, až ma raz na strednej škole počas môjho nie príliš najlepšieho životného obdobia zavolal kamarát trénovať muay thai so slovami ´mal by si sa pridať a zmeniť svoj život, pretože to s tebou nemusí skončiť dobre´.

Ak sa ma niekto opýta na moje začiatky, vždy to spomeniem, pretože chcem ukázať, aký som mu za to vďačný,“ povedal.

V rozhovore, ktorý viedol britský komentátor Oktagonu Bryan Lacey, sa dostalo aj na otázku ohľadom plánov v organizácii, odpoveď však mohla nejedného fanúšika prekvapiť.

„Ak mám byť úprimný Bryan, dostala sa ku mne skvelá odozva na organizáciu Oktagon. Podpísal som zmluvu na tri zápasy, teraz by som ešte o svojich plánoch nehovoril, pokiaľ nebudem mať s organizáciou skúsenosť.

Čo sa týka môjho nastavenia, tak nech zápasím kdekoľvek, chcem zápasiť len s najlepšími a ak je to možné, byť tým najlepším. Neviem či budú tri súboje stačiť, aby som bojoval o opasok, ale urobím všetko preto, aby to tak bolo,“ reagoval srbský bojovník, ktorý dlhodobo žije a trénuje v Spojených štátoch amerických.

Okrem súperových predností zdôraznil Veličković aj filozofiu, s akou pristupuje k svojím protivníkom.

„Našťastie má môj manažér Daniel Rubynstein dobré kontakty, vďaka čomu som sa dostal k posledným trom duelom. Povedal by som, že môj súper má veľmi neobvyklý štýl zápasenia, je národný šampión v kickboxe a tiež v postoji rád mení guardy.

Nevadí mu zobrať súboj na zem, kde vie byť nepríjemný. Čo mám ale na zápasení rád je to, že každý bojovník ponúka iný pohľad na MMA, novú výzvu, ku ktorej zdolaniu je potrebné hľadať správnu cestu,“ zakončil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veličković pred premiérou v Oktagone: Chcem zápasiť s najlepšími