Youtuber vydržal s Mayweatherom v ringu osem kôl. Prekvapil ma, priznal Mayweather

Logan Paul a Floyd Mayweather v priebehu zápasu.
Logan Paul a Floyd Mayweather v priebehu zápasu. (Zdroj: Twitter/ESPNRingside)
Adrián Mečiar|7. jún 2021 o 07:50

Zápas oficiálne nikto nevyhral.

MIAMI. Exhibičný boxerský duel medzi Floydom Mayweatherom a Loganom Paulom kvôli nastaveným pravidlám nemohol spoznať oficiálneho víťaza. 

Samozrejme, podľa očakávania bol Mayweather výkonnostne o level vyššie a keby sa zápas oficiálne bodoval, s prehľadom by zvíťazil.

Avšak za týchto podmienok mal súboj dvoch skutočných víťazov. Tým morálnym bol celkom určite youtuber Paul, ktorý vydržal s niekdajším svetovým šampiónom v ringu osem kôl.

Mayweather bol prekvapený

Floyd Mayweather nemohol zveladiť svoje úctyhodné skóre 50-0, keďže sa výsledok nepočítal do štatistík. Bola to exhibícia so špeciálnymi pravidlami, a tak to Mayweather aj poňal.

Už pred zápasom avizoval, v čom bude rozdiel. „Títo chlapci robia skvelú prácu pri presviedčaní verejnosti, že sú skutoční bojovníci. Pre neho to bude skutočný zápas. Ja to tak nevnímam,“ uviedol Mayweather pre Showtime Sports.

V ringu bolo jasné, že Mayweather má nedostihnuteľnú technickú prevahu. Ale ako to povedal už pred zápasom, k exhibícii pristupoval inak.

Usmieval sa, blokoval súperove údery, no nikam sa neponáhľal. A navyše, Paul ho očividne trochu zaskočil.

„Je lepší než som si myslel. Prekvapil ma, je to naozaj tvrdý chalan. Zabavil som sa, musíte si uvedomiť, že viac nemám 21 rokov,“ vravel Mayweather po skončení súboja.

Životné okamihy

Logan Paul mal svoje chvíle. V konečnom účtovaní by ťahal za kratší koniec, ale už iba zvládnutím ôsmich kôl proti Mayweatherovi mnohých prekvapil.

„Bolo mi cťou. Jedna z najlepších chvíľ môjho života,“ povedal po zápase nadšený Paul.

Zápas sa nehodnotil na bodových lístkoch, ale exhibíciu mohol ukončiť predčasne knokaut. Také boli aj všeobecné očakávania, lenže 26-ročný youtuber naozaj mnohých prekvapil.

Aj Mayweather mu uznal, že dobre pracoval s výhodami vo váhe a výške. Na druhú stranu Paula vinil z toho, že diváci nemohli sledovať lepší zápas.

„Je to výborný grappler,“ reagoval uštipačne.

Trochu ho podráždili slová Jakea Paula, Loganovho brata. Ten prehlásil, že to Logan bol víťazom.

S tým, pochopiteľne, Mayweather nesúhlasil. Ak by pritlačil na plyn, podľa vlastných slov by zrejme mohol zápas ukončiť pred limitom.

„Môže sa cítiť ako len chce. Keď prídu výplaty, ukáže sa, kto bol skutočným víťazom. Pokiaľ sú spokojní aj s tým držaním, tancovaním či grapplingom, tak gratulujem,“ odkázal bratskej dvojici.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Youtuber vydržal s Mayweatherom v ringu osem kôl. Prekvapil ma, priznal Mayweather