Vedenie KHL oficiálne potvrdilo prihlášku Slovana

SITA|29. mar 2012 o 13:09

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy vo štvrtok oficiálne potvrdilo, že slovenský klub HC Slovan Bratislava podal prihlášku na vstup do nadnárodnej súťaže v sezóne 2012/2013.

BRATISLAVA. Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vo štvrtok oficiálne potvrdilo, že slovenský klub HC Slovan Bratislava podal prihlášku na vstup do nadnárodnej súťaže v sezóne 2012/2013.

"KHL začína proces kontroly dokumentácie a dodržiavania kritérií vstupu do súťaže a účasti v nej. Komisia KHL v blízkej budúcnosti odcestuje do hlavného mesta Slovenska na kontrolu infraštruktúry HC Slovan Bratislava, po ktorej tejto inšpekcii vydá stanovisko o možno štarte klubu v šampionáte KHL," uvádza sa v stanovisku na oficiálnom webe KHL.

Ako je známe, Slovan klub už skôr dostal "požehnanie" od Slovenského zväzu ľadového hokeja a poslal prihlášku do Moskvy. Ruská strana má záujem expandovať.

Slovan musí dať dohromady aspoň 10 miliónov eur, čo je minimálna suma podľa reglementu súťaže. KHL sa doteraz hrala na Slovensku v Poprade, projekt HC Lev však pravdepodobne pod Tatrami končí. Už dlhšie sa hovorí o odchode klubu do Prahy.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Vedenie KHL oficiálne potvrdilo prihlášku Slovana