Van der Sar je vďačný Fergusonovi

SITA|6. mar 2009 o 12:42

Holandský brankár v službách anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Edwin van der Sar vyhlásil, že jeho kariéra už mohla byť minulosťou.

MANCHESTER. Holandský brankár v službách anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Edwin van der Sar vyhlásil, že jeho kariéra už mohla byť minulosťou, keby sa v roku 2005 nerozhodol podpísať zmluvu s "červenými diablami".

Skúsený 38-ročný veterán medzi troma žrďami prišiel na Old Trafford z Fulhamu a toto rozhodnutie považuje za kľúčové vo svojej bohatej kariére. "Keby som zostal hráčom Fulhamu, s najväčšou pravdepodobnosťou by som už teraz futbal sledoval len z tribúny," povedal rekordér v počte štartov v holandskej reprezentácii (130 zápasov - pozn.).

"Po troch rokoch na Craven Cottage som nebol spokojný so svojou výkonnosťou. Myslel som si, že moje roky vo vrcholnom futbale sú na konci a takmer úplne som odpísal šancu chytať v nejakom veľkoklube. Našťastie, Sir Alex Ferguson prišiel za mnou s ponukou, ktorá sa nedala odmietnuť. Prestúpiť do Manchestru bolo najsprávnejším rozhodnutím v mojej kariére. Ešte aj v pokročilom veku si užívam pobyt na ihrisku. Moja veľká vďaka patrí najmä Fergusonovi," uzavrel Van der Sar, ktorý vytvoril nový anglický rekord v počte minút bez inkasovaného gólu.

Bývalý reprezentačný gólman "Oranjes" neťahal loptu zo siete neuveriteľných 1311 minút a len 80 minút mu chýbalo, aby prekonal európsky rekord belgického brankára Dannyho Verlindena z FC Bruggy z roku 1990.

Nachádzate sa tu:
Domov