Hrával s injekciami proti bolesti. Po zlej sezóne má byť Rus hviezdou Košíc

Vadim Pereskokov (vpravo) v drese fínskeho Jukeritu.
Vadim Pereskokov (vpravo) v drese fínskeho Jukeritu. (Autor: Instagram Vadima Pereskokova)
Patrik Fotta|18. júl 2021 o 16:18

Mal tri zlomené rebrá a problém s chrupavkami.

KOŠICE. Igor Ignatuškin, Denis Paršin a Vadim Pereskokov. Ruskí útočníci, ktorých spája pôsobenie v tíme osemnásobného slovenského majstra HC Košice.

Ignatuškin pôsobil v klube v sezóne 2018/2019, Paršin o rok neskôr. Pereskokov má byť zase oporou košickej ofenzívy v nasledujúcom ročníku.

„Verím, že bude hviezdou a bude nás ťahať. Je pracovitým hráčom, ktorý je úplne iným typom Rusa, než na akých sme boli zvyknutí,“ vravel v nedávnom rozhovore pre Sportnet športový manažér Košíc Gabriel Spilar.

Rodák z Uralska odohral vlani pre zranenie v drese tímu Torpedo Nižnij Novgorod len 22 zápasov. Pripísal si v nich jeden gól a štyri asistencie.

„V podstate mám za sebou zlú sezónu. Potreboval som reštart,“ povedal pre klubový web "oceliarov" Pereskokov. 

Počas rozkorčuľovania spadol na chrbát

Pred štartom vlaňajšej sezóny odmietol ruský útočník ponuky klubov z KHL. 

Čakal na ponuku zo Švajčiarska, kde odohral sedem stretnutí za Lausanne. Plány mu však zmarila pandémia. Napokon sa upísal Torpedu.

„Hneď v prvom stretnutí proti Petrohradu sa mi podarilo streliť gól, no necítil som sa dobre. Po návrate do Novgorodu som bol, žiaľ, pozitívne testovaný na koronavírus,“ skonštatoval Rus. 

V karanténe strávil dva týždne, počas ktorých vôbec netrénoval. Návrat do zápasového rytmu však nedopadol podľa jeho predstáv.

„V stretnutí sa mi celkom darilo, ale ešte v priebehu rozkorčuľovania som nešťastne spadol na chrbát. Počas ďalšieho duelu som už hral s liekmi proti bolesti a neskôr som musel ísť až na injekcie,“ opísal nepríjemnú skúsenosť.

Absolvoval viacero vyšetrení, po ktorých sa od lekárov dozvedel rozsah zranení. 

„Zistili, že mám zlomené tri rebrá a problém s dvomi chrupavkami. Ostal som ďalší mesiac bez tréningu. Po návrate do kádra som už však nemal ani hrací čas, ani dôveru trénera. Nemohol som ukázať to, čo vo Fínsku, či Švajčiarsku.“

Dovolenkoval na Maldivách

Nie práve vydarenú sezónu hodil 27-ročný útočník rýchlo za hlavu. V súčasnosti sa pripravuje individuálne v domácich podmienkach.

„Absolvoval som jeden tréningový cyklus. Potom som odletel dovolenkovať na Maldivy. Hneď, ako som sa vrátil, naskočil som znova do prípravy. Momentálne chodievam trikrát do týždňa na ľad s hráčmi z KHL i NHL,“ vraví Pereskokov.

Verí, že nadviaže na úspešné pôsobenie, ktoré zažil na severe Európy. Vo fínskom Jukurite strávil dve sezóny a patril k najproduktívnejším hráčom tímu.

„Keďže som prežil úspešné obdobie vo Fínsku, rozhodol som sa, že by bolo najlepšie skúsiť to opäť v nejakej európskej lige.

Prvým klubom, ktorý mi ponúkol zmluvu, boli práve Košice. Bez väčšieho váhania som ju prijal,“ uviedol Pereskokov, ktorý by chcel košickým fanúšikom dopriať k oslave storočnice hokeja v meste dôvod na radosť.

„Určite by to bol nádherný darček pre Košičanov, ak by sa nám podarilo získať titul," dodal ruský hokejista. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hrával s injekciami proti bolesti. Po zlej sezóne má byť Rus hviezdou Košíc