V Srbsku začne Rybáriková proti Jankovičovej

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták sa bude v Srbsku spoliehať na dvojicu Magdaléna Rybáriková - Daniela Hantuchová.
Kapitán slovenského tímu Matej Lipták sa bude v Srbsku spoliehať na dvojicu Magdaléna Rybáriková - Daniela Hantuchová. (Autor: TASR)
TASR|23. apr 2010 o 12:50

V úvodnej dvojhre baráže o účasť v I. svetovej skupine tenisového Pohára federácie medzi Srbskom a Slovenskom nastúpia Jelena Jankovičová proti Magdaléne Rybárikovej.

BELEHRAD. V úvodnej dvojhre baráže o účasť v I. svetovej skupine tenisového Pohára federácie medzi Srbskom a Slovenskom nastúpia v sobotu o 14.00 v Belehrade proti sebe Jelena Jankovičová (7.) a Magdaléna Rybáriková (53). V druhom singli si na antuke v belehradskej Aréne zmerajú sily srbská dvojka Bojana Jovanovská (117.) a slovenská jednotka Daniela Hantuchová (23.). Rozhodol o tom piatkový žreb priamo na centrálnom dvorci v dejisku zápasu.

Nedelňajší program otvorí o 14.00 súboj tímových jednotiek Jankovičovej a Hantuchovej, poslednú dvojhru obstarajú Jovanovská s Rybárikovou. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták obe singlistky Hantuchovú s Rybárikovou, kapitán srbského tímu Dejan Vraneš nahlásil pár Jankovičová, Ana Jovanovičóvá. V drese Srbska nenastúpi pre pokles športovej formy Ana Ivanovičová, Slovenkám pre zranenie slabín bude chýbať Dominika Cibulková.

Víťaz sa predstaví medzi elitou

Víťaz belehradskeho zápolenia sa v roku 2011 predstaví v najlepšej svetovej fedcupovej osmičke. Slovenkám vlani tesne ušiel postup medzi elitu, keď na antuke v Limoges prehrali v dramatickom zápase s domácim Francúzskom 2:3. V 1. kole II. svetovej skupiny zvíťazili vo februári v bratislavskom NTC nad Čínou 4:1 a tak budú opäť bojovať o návrat do I. skupiny, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2004. Srbky prehrali v Aréne s Ruskom 2:3.

V Belehrade pôjde o druhý vzájomný zápas medzi Srbskom a Slovenskom v Pohári federácie. V júli 2007 v baráži o účasť v II. svetovej skupine v košickej Steel aréne triumfovali zverenky vtedajšieho kapitána Mojmíra Mihala 4:1. Hlavným rozhodcom je Švajčiar Andreas Egli, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Francúz Emmanuel Joseph a Poľka Gabriela Zalogová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort.

"Posledné dni boli pre mňa naozaj veľmi náročné. Po zložitej a dlhej ceste z Ameriky domov som ešte bola u môjho fyzioterapeuta, ale som tu a pripravená hrať. Pokúsim sa predviesť čo najlepší výkon a odovzdať maximum," povedala Daniela Hantuchová po žrebe a na margo sobotňajšej súperky i poradia zápasov dodala: "Bojanovskú som ešte nevidela hrať. Je mi v podstate jedno, či nastúpim poobede alebo večer. Podstatné je to, že som pripravená hrať."

Matej Lipták skonštatoval: "Obaja kapitáni sme v podobnej situácii - tím sa nám zbieral až na poslednú chvíľu, teda vo štvrtok. U niektorých môže nastať problém s adaptáciou, ale pre obe družstvá je to rovnaké. Moje hráčky sú však určite pripravené hrať a vyhrať."

Jankovičová nastúpi napriek zraneniu ruky

Srbská tenistka Jelena Jankovičová verí, že napriek zraneniu zápästia bude môcť nastúpiť na úvodnú sobotňajšiu dvojhru fedcupového duelu so Slovenskom v Belehrade proti Magdaléne Rybárikovej.

"Som optimistkou a na 99 percent nastúpim. Budem ešte celú záležitosť konzultovať s mojím lekárom, no verím, že v sobotu budem môcť odohrať zápas proti Rybárikovej. Máme mladý, perspektívny tím a urobíme všetko pre to, aby sme sa udržali v najlepšej svetovej osmičke," povedala po žrebe Jankovičová, ktorá v piatok predpoludním absolvovala na antuke v Aréne krátky 15-minútový tréning.

Debut v Pohári federácie zažije srbská dvojka Bojana Jovanovská, ktorú čaká v druhom singli slovenská jednotka Daniela Hantuchová. "Proti Daniele nemám čo stratiť. Mojou výhodou môže byť to, že ju poznám, videla som asi 20 jej zápasov v televízii. Na začiatku duelu sa na mojej hre môže prejaviť určitá nervozita, no verím, že postupne zo mňa opadne a pred domácim publikom sa vybičujem k dobrému výkonu," povedala Jovanovská.

baráž o účasť v I. svetovej skupine Pohára federácie:

Srbsko - SLOVENSKO

sobota:

14.00 Jelena Jankovičová - Magdaléna Rybáriková, Bojana Jovanovská - Daniela Hantuchová

nedeľa:

14.00 Jankovičová - Hantuchová, Jovanovská - Rybáriková, Jankovičová, Ana Jovanovičová - Hantuchová, Rybáriková

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Srbsku začne Rybáriková proti Jankovičovej