V Rusku bude zaujímavý boj o titul, v hre je aj duo slovenských obrancov

Tomáš Hubočan (vľavo).
Tomáš Hubočan (vľavo). (Autor: archív SITA)
SITA|5. máj 2014 o 16:24

O titule sa bude rozhodovať až do posledného kola. Stále sme v hre, povedal Ján Ďurica.

MOSKVA. Boj o majstrovský titul v najvyššej ruskej futbalovej súťaži bude ešte mimoriadne zaujímavý a dramatický.

Nedeľňajší šláger 28. kola Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad sa skončil nerozhodne 1:1 a hostia si dve kolá pred koncom udržali so 60 bodmi líderskú pozíciu s jednobodovým náskokom pred Lokomotivom.

Železničiari, v drese ktorých odohral slovenský obranca Ján Ďurica celé stretnutie, prehrávali s petrohradským tímom od 35. minúty gólom venezuelského útočníka Josého Salomóna Rondóna Giméneza, štvrťhodinu pred záverečným hvizdom vyrovnal Sergej Tkačev.

V Zenite pôsobí aj slovenský zadák Tomáš Hubočan, ktorý v nedeľu sedel na lavičke náhradníkov.

"O titule sa bude rozhodovať až do posledného kola. Stále sme v hre. Teraz na nás čakajú dva zápasy na pôde súpera, musíme sa na záver tohto súťažného ročníka dobre pripraviť," uviedol pre svoju stránku 32-ročný dunajskostredský rodák Ján Ďurica.

Rovnaký názor ako slovenský reprezentant prezentoval aj bieloruský kouč Lokomotivu Leonid Kučuk. "Na konci sme mali menšiu prevahu, ale víťazný gól sme nestrelili. Všetko je naďalej otvorené," poznamenal 54-ročný rodák z Minska Kučuk.

Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad 1:1

Ján Ďurica (Lokomotiv) absolvoval celý zápas, Tomáš Hubočan (Zenit) nenastúpil

Kto koho ešte čaká:

Jeho zverenci ešte budú hrať v Rostove (11. 5.) a v Moskve proti CSKA (15. 5.), aktuálne tretiemu mužstvu tabuľky s 58 bodmi.

Obhajca majstrovského primátu ešte môže v otázke celkového prvenstva v najvyššej súťaži všetko zamotať: CSKA má ešte k dispozícii dva domáce duely - najskôr proti Tomsku (11. 5.) a následne spomenuté derby s Lokomotivom.

Futbalisti Zenitu privítajú v predposlednom 29. kole Dinamo Moskva (11. 5.) a v derniére nastúpia proti domácemu Kubaňu Krasnodar (15. 5.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Rusku bude zaujímavý boj o titul, v hre je aj duo slovenských obrancov