V Rade guvernérov NHL odmietajú účasť hráčov na olympiáde v Pjongčangu

Gary Bettman tvrdí, že od niektorých cítiť silný odpor voči účasti hráčov NHL v Pjongčangu.
Gary Bettman tvrdí, že od niektorých cítiť silný odpor voči účasti hráčov NHL v Pjongčangu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|9. dec 2016 o 08:31

Rozhodnutie, či sa hokejisti z NHL zúčastnia na zimných olympijských hrách v roku 2018, stále nepadlo.

PALM BEACH. Niektorí majitelia klubov NHL namietajú, aby sa profiligoví hokejisti zúčastnili na olympijských hrách v Pjongčangu. Uviedol to komisár súťaže Gary Bettman po štvrtkovom stretnutí Rady guvernérov na Floride.

Ani toto zasadnutie neprinieslo konečné rozhodnutie o tom, či sa hráči NHL zúčastnia na zimných olympijských hrách 2018.

Problém je v tom, že Medzinárodný olympijský výbor (MOV) stopol financovanie cestovných, poistných a ubytovacích nákladov pre zámorských legionárov. Medzi NHL, hráčskou asociáciou NHLPA a Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) prebehlo v uplynulej dobe niekoľko rokovaní, aby strany dospeli k finálnemu rozhodnutiu.

Nič nie je rozhodnuté

Bettman po zasadnutí Rady guvernérov uviedol: "Je férové povedať, že je od niektorých cítiť silný odpor k tomuto kroku. Nič však nie je rozhodnuté."

"Snažíme sa chápať hráčov, že chcú byť súčasťou takého podujatia, akými sú olympijské hry. Z nášho pohľadu to však znamená komplikáciu pre naše podnikanie," vyjadril sa spolumajiteľ Arizona Coyotes Anthony LeBlanc.

"Je to problém, ktorý nie je jednoduché vyriešiť. Budeme tomu venovať náležitú pozornosť aj naďalej a viesť rokovania," dodal prezident Tampy Bay Jeff Vinik.

Bettmanov návrh odmietli

Dosiaľ v tejto otázke padlo niekoľko návrhov. Prezident IIHF Rene Fasel viackrát zdôraznil, že medzinárodná federácia urobí všetko pre to, aby uhradila finančné náklady profiligistov spojené s cestovaním, ubytovaním a poistením.

Takto René Fasel rozprával po rokovaniach, ktoré sa uskutočnili ešte v novembri.

V uplynulom období navrhol riešenie aj Bettman. Vedenie NHL by uvoľnilo hráčov výmenou za predĺženie kolektívnej zmluvy s NHLPA. Predstavitelia hráčskej asociácie však túto možnosť zmietli zo stola.

Rada guvernérov vo štvrtok rokovala aj o platovom strope pre budúcu sezónu. Ten by sa mohol opäť zvýšiť o dva milióny dolárov.

Pripomenula agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V Rade guvernérov NHL odmietajú účasť hráčov na olympiáde v Pjongčangu