V Púchove kritická situácia, mesto nepodalo pomocnú ruku

SITA|3. feb 2011 o 19:07

Jaroslav Rosina (majiteľ FK Púchov): "Mesto prejavilo iba ´symbolický´ záujem, nepodalo pomocnú ruku, jednoducho nie je pripravené na financovanie v takom objeme".

PÚCHOV. Futbalisti Púchova napriek ekonomickým problémom a vážnym existenčným starostiam napokon dohrali jesennú časť I. ligy (druhá najvyššia súťaž) a po 18. kole figurujú s 15 bodmi v tabuľke na predposlednom 11. mieste (bilancia: 4 - 3 - 11, skóre 15:38). Nelichotivá finančná situácia v klube z Považia však naďalej zostáva témou číslo jeden.

"Momentálny stav v našom futbalovom klube je už dosť kritický. Myslel som si, že po nedávnom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa veci pohnú smerom dopredu. Bohužiaľ, nestalo sa tak. Mesto prejavilo iba ´symbolický´ záujem, nepodalo pomocnú ruku, jednoducho nie je pripravené na financovanie v takom objeme. Pre futbalový klub v Púchove takýto postoj veľa nerieši," uviedol vo štvrtkovom rozhovore pre agentúru SITA majiteľ púchovského klubu Jaroslav Rosina.

"Mesto nemá interes o naše A-mužstvo, je ochotné prevziať len mládež. Navyše iba za predpokladu, že sa vyčistia všetky dlžoby a záväzky. Tie odhadujem v súčasnosti na 200 000 eur. Škoda, potreboval som pomoc na prechodné obdobie, nebola ochota a asi ani dôvera. Uvidíme, budem sa snažiť potiahnuť to ďalej. Isté je, že sa snažíme riešiť túto nepriaznivú situáciu. Keby sme neverili, tak by sme skončili už teraz. Robíme všetko pre to, aby sme nastúpili a riadne dohrali tento súťažný ročník."

Podľa slov J. Rosinu hráčom ešte nevyplatili mzdy a voči nim sú naďalej podlžnosti. "Mužstvo trénovalo pod vedením dvojice Jaroslav Vágner - Ľubomír Talda, druhý menovaný pracuje aj vo funkcii športového riaditeľa. Niektorí futbalisti sa pripravujú s dorastom, niektorí ďalší sa po skončení hosťovania vrátili do materských klubov," doplnil majiteľ klubu.

Futbalisti Púchova majú na poslednú v tabuľke Šaľu trojbodový náskok, na 10. priečku B-tímu Ružomberka, znamenajúcu záchranu v druhej najvyššej súťaži, sa pozerajú s trojbodovým odstupom. Na deviate mužstvo z Dolného Kubína už majú Púchovčania osembodové manko. "V prvom rade bude potrebné najskôr finančne zabezpečiť klub, až potom by sme sa venovali otázkam hráčskeho kádra. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni, o týždeň by sme mali byť múdrejší," dodal Jaroslav Rosina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov