V Prešove "upratujú" šestnástky, Kuvajťan zatiaľ zostáva

SITA|23. jún 2008 o 13:32

PREŠOV 23. júna (SITA) - Futbalisti nováčika najvyššej slovenskej súťaže 2008/2009, tímu 1. FC Tatran Prešov, majú za sebou šesťdňové sústredenie vo Vysokých Tatrách. Zverenci trénerského triumvirátu ...

PREŠOV 23. júna (SITA) - Futbalisti nováčika najvyššej slovenskej súťaže 2008/2009, tímu 1. FC Tatran Prešov, majú za sebou šesťdňové sústredenie vo Vysokých Tatrách. Zverenci trénerského triumvirátu Roman Pivarník - Jozef Daňko - Pavol Mlynár zaberali naplno v kúpeľoch Nový Smokovec, odkiaľ sa vrátili v sobotu 21. júna. Po minulotýždňovom úvodnom prípravnom dueli (v utorok 17. 6. zdolal Tatran na trávniku v Liptovskom Mikuláši mužstvo HFK Prievidza /I. liga/ 3:0, góly: Peter Zahradník 2, Matúš Pekár, pozn.) majú Šarišania tento týždeň v pláne ďalšie dve stretnutia - v utorok 24. 6. o 18.00 h nastúpia v Ličartovciach proti MFK Košice "B" a v sobotu 28. 6. o 17.00 h proti ďalšiemu tímu z druhej najvyššej slovenskej súťaže MFK Rimavská Sobota. Na budúci týždeň v utorok 1. júla mali Prešovčania od 18.00 h privítať v domácom prostredí maďarský Miskolc, ale nestane sa tak. "Naše hlavné ihrisko prechádza momentálne rekonštrukčnými prácami, do obidvoch

"šestnástok" sa dáva nová tráva, nový koberec. Sledujeme tým jediný cieľ - aby bolo všetko pred začiatkom Corgoň ligy tip-top a perfektne pripravené," informoval agentúru SITA vedúci mužstva Tatrana Jozef Košút a upresnil: "Aj preto budeme proti Rimavskej Sobote hrať v Ličartovciach, v neďalekej Nižnej Šebastovej alebo na našom vedľajšom ihrisku. Pokiaľ ide o medzinárodný duel s Miskolcom, oslovili sme maďarský klub, či by sme náš vzájomný súboj nemohli odohrať na ich pôde. Odpoveď zatiaľ neprišla."

V hráčskom kádri Prešova, ktorý sa medzi slovenskú elitu vracia po šiestich rokoch, zatiaľ nastali len minimálne zmeny. "Jediný, kto s určitosťou odchádza, je pravý obranca Tomáš Šimko, tomu sa skončil kontrakt. Zatiaľ pribudol do tímu zo Slovana Bratislava Miroslav Poliaček, s ktorým sme sa dohodli na 2,5-ročnom pôsobení," uviedol športový riaditeľ Tatrana Erik Bogdanovský. V Šariši naďalej skúšajú talentovaného 21-ročného kuvajtského brankára a kapitána olympijského tímu Khaleda Alrashidiho, ktorého odporučil strýko hlavného trénera Prešova Romana Pivarníka Ján Pivarník, člen tímu majstra Európy z roku 1976. "Kuvajťan zataiľ v našom klube zostáva. Proti Prievidzi potvrdil svoj vysoký potenciál a na trávniku jednoznačne vynikol, keď súperovi zlikvidoval tri vyložené šance na skórovanie," cituje slová hlavného kouča Tatrana internetová stránka klubu z východu Slovenska.

V súvislosti s dávnejšie medializovanými možnými príchodmi Pavla Devátého a Andreja Porázika zo Žiliny do Prešova to nie je vôbec také "horúce." Prvý menovaný český legionár najnovšie zarezáva na sústredení Spartaka Trnava v Piešťanoch. "Pokiaľ ide o Porázika, vraj by radšej hral niekde bližšie k domovu, niečo sa šuchlo v jeho prípade o Dubnici," poznamenal Jozef Košút.

Prešovčania po krátkej príprave v domácich podmienkach odcestujú začiatkom júla na 8-dňový herný pobyt do Luhačovíc (4. - 11. 7.), na Morave majú "zeleno-bieli" v pláne odohrať duely s českými tímami 1. FC Slovácko, FC Tescoma Zlín a Sigmou Olomouc.

Predbežný prehľad prípravných stretnutí 1. FC Tatran Prešov v rámci prípravy na nastávajúci ročník Corgoň ligy 2008/2009:

24. júna: 1. FC Tatran Prešov - MFK Košice "B" (18.00 h, hrá sa v Ličartovciach)

28. júna: 1. FC Tatran Prešov - MFK Rimavská Sobota (17.00 h, dejisko nie je známe)

1. júla: 1. FC Tatran Prešov - Miskolc (Maď., 18.00 h, pravdepodobne na maďarskej pôde)

5. júla: 1. FC Tatran Prešov - 1. FC Slovácko (ČR) - v rámci herného sústredenia v Luhačoviaciach

8. júla: 1. FC Tatran Prešov - FC Tescoma Zlín (ČR) - v rámci herného sústredenia v Luhačoviciach

12. júla: 1. FC Tatran Prešov - Sigma Olomouc (ČR)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Prešove "upratujú" šestnástky, Kuvajťan zatiaľ zostáva