V Prešove s Hanekom zo Slovana aj Ižvolt

SITA|15. jún 2009 o 13:11

Po dvoch tréningoch koncom minulého týždňa trénoval v pondelok corgoňligový 1. FC Tatran Prešov už kompletný.

PREŠOV. Doma zo zahraničnej dovolenky je už hlavný tréner Roman Pivarník. V tíme "zeleno-bielych" sa objavili aj dve posily. Obaja hráči naposledy pôsobili v Slovane Bratislava. Športový riaditeľ prešovského klubu Erik Bogdanovský predstavil 28-ročného stopéra z tímu aktuálneho slovenského majstra Michala Haneka a 23-ročného stredopoliara Mateja Ižvolta. Prvý menovaný podpísal s Tatranom dvaapolročnú zmluvu, druhý prichádza na ročné hosťovanie. Prešovčanov v minulej sezóne najviac trápil brankársky problém. "Chceme získať dvoch gólmanov. Oslovili sme viacerých brankárov. Kým však nebudú kontrakty uzavreté, všetko riadne dohodnuté a spečatené, dovtedy mená nezverejníme. Môžem však povedať, že definitívne sme sa rozišli s Milošom Buchtom. Druhému gólmanovi Jurajovi Balážovi, ktorý má s nami ešte platnú zmluvu, hľadáme nový klub. Ani on totiž nepresvedčil," povedal Bogdanovský.

Z Prešova odchádza na zahraničný angažmán Ján Šafranko, bývalý kapitán Tatrana však zatiaľ neprezradil, o ktorý klub ide. Tréner Pivarník neráta už ani s Pavlom Cicmanom. Petr Kobylík si zrejme tiež nájde nové pôsobisko. Michala Krajníka s Martinom Baranom po dobrých skúsenostiach hodlajú poslať na rozohranie do nejakého kvalitného prvoligového tímu. "Prvý ročník v Corgoň lige nám mnohé prezradil. V nasledujúcej sezóne chceme mať širší káder a väčšiu konkurenciu na jednotlivých postoch, aby nás nezaskočili prípadné zranenia. Kľúčovou otázkou je pre nás vyriešenie problému s gólmanmi," podotkol kouč Tatrana Roman Pivarník.

Prešovčania budú mať hlavný stan prípravy doma. Vycestujú len na týždňové sústredenie (od 28. júna) do českých Luhačovíc. Prvý prípravný zápas naplánovali na utorok 16. júna, odohrajú ho o 19.30 h v Moldave nad Bodvou s domácim výberom. V úvodnom kole najvyššej slovenskej súťaže nastúpia Prešovčania na ihrisku Artmedie Petržalka.

Prehľad stretnutí 1. FC Tatran Prešov v rámci letnej prípravy pred nastávajúcou sezónou Corgoň ligy 2009/2010:

16. 6. o 19.30 h: FK Bodva Moldava nad Bodvou (III. liga) - 1. FC Tatran Prešov

20. 6. (čas určia neskôr): MŠK Rimavská Sobota (I. liga) - 1. FC Tatran Prešov

23. 6. o 18.00 h: MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov

27.6. o 18.00 h: FC Fehérvár (Maď./I. liga) - 1. FC Tatran Prešov

30.6 o 18.00 h.: Ruch Chorzów (Poľ./I. liga) - 1. FC Tatran Prešov (v rámci sústredenia v Luhačoviciach)

4.7. o 17.30 h: Sigma Olomouc (ČR/I. liga) - 1. FC Tatran Prešov (v rámci sústredenia v Luhačoviciach).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Prešove s Hanekom zo Slovana aj Ižvolt