V Prešove majú ekonomické problémy

(Autor: SITA)
SITA|29. máj 2012 o 17:51

Slovenskému futbalovému klubu 1. FC Tatran Prešov, ktorý obsadil v ročníku 2011/2012 najvyššej domácej súťaže v dvanásťčlennej konkurencii 10. miesto, hrozia vážne ekonomické problémy.

PREŠOV. Dvojica významných akcionárov - viceprezident a známy slovenský finančník Branislav Prieložný ako aj ďalší dôležitý člen Mário Hoffman končia svoje pôsobenie v Šariši. Informuje o tom utorkové vydanie denníka Šport.

"Pán Prieložný a jeho partner odchádzajú z dôvodu zdravotného stavu nášho viceprezidenta, ktorý je dlhodobo mimo Slovenska. Je to jeho konečné rozhodnutie," potvrdil skutočnosť tretí akcionár, predseda predstavenstva a zároveň prezident prešovského klubu Miroslav Remeta a pokračoval: "Pokiaľ nenájdem iného partnera, skončím v klube tiež."

Mesto Prešov dostane otvorený list

V Tatrane momentálne hľadajú strategického partnera do akcionárskych štruktúr klubu. Podľa slov M. Remetu adresujú mestu Prešov otvorený list.

"Chceme, aby aj mesto zareagovalo. Sme zvedaví, či existuje nejaká spoločenská objednávka alebo záujem zaoberať sa vzniknutou situáciou." Prezident klubu z východu Slovenska ďalej podotkol, že mesto Prešov už niekoľko rokov nepodporuje futbal v 1. FC Tatran.

"Neprispieva ani podielom na rozpočte do výšky svojho imania, ktoré je približne 10 percent. Dokonca v časoch, keď sa zriadil klub pred siedmimi rokmi, malo mesto platiť energie vo výške 1,5 milióna korún, čiže približne 50 000 eur. Žiaľ, už ani týmto spôsobom nepodporuje náš klub. Už niekoľko rokov platí fakt, že 1. FC Tatran funguje bez akejkoľvek podpory mesta."

"Žiaľ, teraz nastal kritický stav, aj v súvislosti so zdravotnou príhodou pána Prieložného. Ak to tak bude ďalej pokračovať, nebudem ochotný na seba prebrať zodpovednosť," uviedol tretinový akcionár Miroslav Remeta a ďalej zdôraznil:

"Pokiaľ by zareagovalo mesto alebo nejaký seriózny subjekt, som ochotný zotrvať v klube aj s inými svojimi partnermi. Keď však nenájdeme nikoho na spoluprácu, v žiadnom prípade nemienim úplne prevziať činnosť klubu. Som ochotný zachovať si svoj podiel v Tatrane, to je však všetko."

Na otázku, či dokáže nájsť vedenie prostriedky a vykryť rozpočet, aby klub mohol pôsobiť aj v novej sezóne 2012/2013 v Corgoň lige, M. Remeta skonštatoval:

"Určite sa nechcem dostať do situácie, aby prešovský klub bol, tak ako pred siedmimi rokmi, povestný tým, že neplatí či dlhuje. Nedávno skončený ročník ukončíme s vysporiadaním na všetkých frontoch, teda tak, ako sme sedem rokov financovali tento klub. Ak by sme mali skončiť svoje pôsobenie v Tatrane, tak s určitosťou s čistým štítom.

Hovorí sa o ukrajinskom investorovi

Zimný príchod ukrajinského trénera Sergija Kovalca spolu s jeho krajanmi - asistentmi Viačeslavom Mavrovom a Olegom Ratijom do mužstva ešte viac umocnili šumy, že do prešovského futbalu vstúpi ukrajinský kapitál. Hovorilo sa aj o možnej spolupráci s klubom tejto krajiny Zakarpatia Užhorod.

"Nejakú iniciatívu sme mali rozbehnutú, väzbu s ukrajinským partnerom. Čakajú nás s ním rokovania o tom, či by mal záujem kolegiálne fungovať v 1. FC Tatran. Potenciálny partner sa následne vyjadrí, či by akcionársky vstúpil do prešovského klubu. Doterajší interes bol skôr o spolupráci, za ktorou si stojí," poznamenal pre Šport Miroslav Remeta a dodal:

"Keďže pán Prieložný musí skončiť a pán Hoffman bol skôr sponzorom 1. FC Tatran v súvislosti s účasťou pána Prieložného v klube, odchádzajú dve tretiny financovania klubu."

"Pokiaľ nenájdem pochopenie či aktivitu v meste Prešov, prípadne u ukrajinského partnera - veľmi vážne však pochybujem, že bude mať záujem o dve tretiny financovania klubu - budeme veľmi uvažovať o tom, či v Tatrane vôbec odštartujeme novú sezónu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Prešove majú ekonomické problémy