V Michalovciach opäť súboj o vedúcu pozíciu

Iuventa hrá o vedúcu priečku. L. Gubiková verí, že dva body zostanú doma.
Iuventa hrá o vedúcu priečku. L. Gubiková verí, že dva body zostanú doma. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|12. nov 2014 o 00:00

Iuventu čaká šláger s pražskou Slaviou, ktorá za slovenským majstrom zaostáva iba o jeden bod.



MICHALOVCE. Po necelých dvoch týždňoch bude Chemkostav aréna, domovský stánok hádzanárok Michaloviec, opäť dejiskom priameho súboja o prvé miesto tabuľky spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok WHIL.

Iuventa v šlágri 8. kola interligy privíta o 17.30 hod. českú Slaviu Praha. Stretnutie sa dnes predohráva kvôli tomu, že v sobotu čakajú na slovenského majstra povinnosti v Pohári EHF, v ktorom bude hostiť rumunský Brašov.

Súper víťazne v Moste

Zverenky ukrajinského lodivoda Borysa Petrovského proti Pražankám odštartujú sériu štyroch náročných súbojov v priebehu dvanástich dní. Dnes hrajú so Slaviou, v sobotu s Brašovom, na ďalšiu stredu v Šali a o týždeň v nedeľu odvetu v Brašove.

Aktuálne sa však sústredia na českého protivníka, ktorý cez víkend vyhral na horúcej pôde v Moste 26:25, čím natiahol svoju sériu bez straty bodu na poltucet duelov.

„Slavia má kvalitné družstvo, čo potvrdila aj posledným triumfom. V Moste sa nevyhráva len tak ľahko, budeme mať čo robiť, aby sme ju dnes zdolali,“ povedala na úvod brankárka Iuventy Lucia Gubiková, ktorá na otázku, či ju výhra „zošívaných“ v Moste prekvapila, odvetila: „Ani nie, lebo ja som nemala žiadny typ na víťaza, keďže proti sebe stáli dve najlepšie české družstvá. V takých súbojoch zväčša rozhoduje to, kto v nich podá lepší a kompaktnejší výkon.“

Verí v šťastný koniec

Iuventa v poslednom meraní síl takisto nezaváhala, keď v piatok na ihrisku posledného tímu tabuľky ŠKP Bratislava triumfovala hladko 39:16 (20:12). Teraz ich čaká oveľa náročnejší zápas.

„Rozhodovať budú maličkosti. Musíme podať kvalitný a zodpovedný výkon a zahrať minimálne tak, ako v poslednom domácom súboji s Mostom. Verím, že to bude duel so šťastným koncom pre nás,“ vyjadrila sa odchovankyňa michalovskej hádzanej a opora slovenskej reprezentácie L. Gubiková.

Ak dnes Zemplínčanky pred vlastnými fanúšikmi opäť zabodujú naplno, tak v tabuľke sa dostanú do menšieho trháku, keďže súperom odskočia na trojbodový rozdiel, preto majú o motiváciu postarané.

A tú im zvyšuje aj fakt, že súperovi majú čo vracať, lebo práve Slavia je posledným tímom, ktorý v základnej časti Iuventu zdolal (vo februári v Prahe 29:24).

„Za seba môžem povedať, že motiváciu mám rovnakú na každý zápas, nerozlišujem to, že proti akému súperovi nastupujem,“ dodala brankárska jednotka Iuventy L. Gubiková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Michalovciach opäť súboj o vedúcu pozíciu