V Maribore vlani plakala. Hoci bola Velez-Zuzulová chorá, svoj režim nemení

Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová po úspešnom slalome v Záhrebe.
Veronika Velez-Zuzulová (vľavo) a Petra Vlhová po úspešnom slalome v Záhrebe. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|6. jan 2017 o 15:39

Slovenské lyžiarky majú cez víkend na programe ďalšie kolo Svetového pohára. V Maribore sa pokúsia nadviazať na historický výsledok zo Záhrebu.

BRATISLAVA. Po utorňajšom víťazstve v Záhrebe išla Veronika Velez-Zuzulová do nemocnice na vyšetrenie. Dostala antibiotiká a chvíľu to vyzeralo, že jej nedeľňajší slalom v Maribore je v ohrození.

„Možno sa na lyže postaví až v deň pretekov,“ naznačil jej otec a tréner Timotej Zuzula.

Vo štvrtok sa už jej stav výrazne zlepšil. „Ako rýchlo choroba prišla, tak aj odchádza,“ napísala slovenská lyžiarka na facebooku.

Dva dni pred súťažou už pôjde do plnej záťaže. „Cítim sa už oveľa lepšie. Poobede mám tréning v posilňovni a v sobotu pôjdem normálne ako pred každými pretekmi na lyže,“ uviedla.

V Maribore sa Velez-Zuzulovej darí

Vlani zažili slovenské lyžiarky v Maribore sklamanie. Organizátori preteky počas prvého kola pre nepriaznivé podmienky zrušili. Mrzelo ich to o to viac, že po odjazdení najlepších lyžiarok bola Petra Vlhová tretia a Velez-Zuzulová štvrtá.

„V očiach sa mi objavili aj slzy. Myslela som si, že slalom je zrušený a nebude žiadna náhrada. Neskôr sa potvrdilo, že to nie je úplne stratené a súťaž sa uskutoční niekde inde. To mi vrátilo úsmev,“ vravela pred rokom Velez-Zuzulová.

V Maribore sa jej v minulosti darilo, skončila tam dvakrát druhá (2008, 2015) a raz štvrtá (2013).

Vlani absolvovala Velez-Zuzulová v Maribore takúto jazdu. Preteky napokon zrušili.

V jej súčasnej forme by mohla opäť atakovať najvyššie priečky. Na vedúcu Mikaelu Shiffrinovú stráca v celkovom hodnotení slalomu len desať bodov.

„Sezóna pokračuje a budem sa snažiť bodovať v každých pretekoch,“ reagovala. Skúsená Bratislavčanka na malý krištáľový glóbus za prvenstvo v slalome stále čaká. Vlani skončila druhá za Švédkou Fridou Hansdotterovou.

Vlhová zabojuje o prvé body

Výnimočné preteky v Záhrebe zažila aj Vlhová, skončila druhá.

„Výsledok zo Záhrebu jej pomôže v ďalšej časti sezóny. Petra je rýchla, ale lyžovanie je najmä o hlave,“ priznal jej taliansky tréner Livio Magoni.

Liptovská rodáčka zatiaľ v Maribore nezískala žiadne body. Zmeniť to môže už v sobotňajšom obrovskom slalome.

V tejto disciplíne bodovala túto zimu vo všetkých piatich pretekoch. „Na začiatku sezóny Petra štartovala s vysokým číslom a pomaly sa blíži do prvej pätnástky, čo je úžasné. S takýmto výrazným zlepšením sme ani nerátali,“ dodal Magoni.

V nedeľu sa spolu so svojou skúsenejšou krajankou postavia na štart slalomu, v ktorom sa pokúsia nadviazať na historický úspech zo Záhrebu.

Začiatok prvého kola je na programe o 9.15 h, druhé od 12.15 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V Maribore vlani plakala. Hoci bola Velez-Zuzulová chorá, svoj režim nemení