Slovenský tréner nedoviedol Češky k titulu, vo finále MS podľahli USA

Hokejistky USA do 18 rokov sa tešia z gólu vo finále MS proti hráčkam Česka.
Hokejistky USA do 18 rokov sa tešia z gólu vo finále MS proti hráčkam Česka. (Autor: Reuters)
Sportnet, TASR|14. jan 2024 o 21:20

USA získali deviaty titul majsteriek sveta.

MS v hokeji žien do 18 rokov - finále

USA - Česko 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Góly: 11. Scannellová (Thomasová, Boyleová), 12. Boxová (McGatheyová, Averillová), 45. Carmichaelová (Boyleová, Senecalová), 54. Carmichaelová (Thomasová, Derrenbacherová), 59. Thomasová - 39. Šapovalivová (Čabelová, Plosová)

ZUG. Hokejistky USA získali svoj rekordný deviaty titul na MS hráčok do 18 rokov. V nedeľnom finále vo švajčiarskom Zugu zdolali Česko 5:1. 

Američanky sa predtým naposledy tešili z titulu v roku 2020 v Bratislave. Vo finále potvrdili úlohu favorita, už v prvej tretine si vytvorili dvojgólový náskok.

Češky síce na konci prostrednej časti znížili zásluhou Adély Šapovalivovej, no v tretej časti ich odpor dvoma gólmi zlomila Kassidy Carmichaelová.

Družstvo pod vedením slovenského trénera Dušana Andrašovského v závere ešte skúsilo hru bez brankára, no inkasovalo z hokejky Avy Thomasovej.

Američanky majú na čele historickej tabuľky deväť titulov, Kanada sedem. Naďalej platí, že obe krajiny získali medailu na každom zo 16 šampionátov.

Slovenky podľahli v zápase o 5. miesto rovesníčkam zo Švédska 1:4 a šiestou priečkou vyrovnali svoje historické maximum na šampionáte tejto vekovej kategórie z uplynulých dvoch rokov.

S elitou sa rozlúčili Nemky po prehre v boji o siedmu priečku so Švajčiarskom, na budúci rok na šampionáte vo fínskom meste Vantaa ich nahradia Japonky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenský tréner nedoviedol Češky k titulu, vo finále MS podľahli USA