Urobila to na protest. Americká futbalistka si pri hymne kľakla na koleno

Megan Rapinoeová pri americkej hymne kľačala.
Megan Rapinoeová pri americkej hymne kľačala. (Autor: twitter.com)
Sportnet|5. sep 2016 o 14:24

Rapinoeová to na protest proti zaobchádzaniu amerických úradov s príslušníkmi menšín.

CHICAGO. Začal s tým rozohrávač tímu amerického futbalu San Francisco 49ers Colin Kaepernick, pridali sa jeho spoluhráči Eric Reid či Jeremy Lane zo Seattlu Seahawks a teraz už aj reprezentantka USA v klasickom futbale Megan Rapinoeová.

Olympijská víťazka z Londýna 2012 a úradujúca majsterka sveta si pri zvukoch národnej hymny pred nedeľňajším stretnutím svojho Seattle Reign proti domácemu Chicagu v ženskej NWSL kľakla na koleno.

Urobila to na protest proti zaobchádzaniu amerických úradov s príslušníkmi menšín. Kaepernick túto formu odporu zvolil od začiatku prípravného obdobia, v jeho prípade má rasový motív.

"Áno, bol v tom zámer. Vyjadrila som súhlas s tým, o čo ide Kaepernickovi. Nechutné, ako ho médiá prepierajú a prevracajú jeho postoj naruby. Táto krajina jednoznačne potrebuje dôslednejší dialóg o rasových otázkach," vyhlásila 31-ročná Rapinoeová a priblížila aj svoju vlastnú skúsenosť. 

"Som americká lesbička a viem, aký je to pocit pozerať sa na vlajku USA, keď táto krajina nedokáže chrániť všetky vaše práva a slobody. Urobila som najmenej, čo som mohla. Považujem za dôležité, aby sa aj belosi postavili na stranu ľudí s inou farbou pleti," dodala.

K svojej sexuálnej orientácii sa Rapinoeová priznala v roku 2012. 
 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Urobila to na protest. Americká futbalistka si pri hymne kľakla na koleno