Kličkovci o vojne: Jednota a žiadna panika! Len tak prežijeme!

Vladimir (vľavo) a Vitalij Kličkovci
Vladimir (vľavo) a Vitalij Kličkovci (Autor: INSTAGRAM)
Sportnet|24. feb 2022 o 11:42

Ukrajinskí športovci reagujú na vojnu.

Správu aktualizujeme

Na napadnutie Ukrajiny ruskými vojskami reaguje na sociálnych sieťach aj viacero ukrajinských športovcov alebo športových legiend.

"Som hrdá na to, že som Ukrajinka. Buďme jednotní v tejto mimoriadne ťažkej chvíli v záujme mieru a budúcnosti nášho štátu. Sláva Ukrajine," napísala tenistka Elina Svitolinová. 

Bývalí profesionálni boxeristi Vladimir a Vitalij Kličkovci zverejnili na sociálnych sieťach spoločné video.

"Dnešok je veľká tragédia – nielen pre Ukrajinu, ale aj pre Európu a svet. Ozbrojené sily Ukrajiny hrdinsky bránia našu zem. My v Kyjeve zabezpečujeme fungovanie kritickej infraštruktúry hlavného mesta. Robíme všetko pre jeho ochranu. Vytrvalosť a odhodlanie. Jednota a žiadna panika! Len tak prežijeme! Sláva Ukrajine!" povedal Vitalij, ktorý je starostom Kyjeva.

Vladimir Kličko je olympijský víťaz z Atlanty 1996.

"Ukrajina je moja vlasť! Vždy som bol hrdý na svoj ľud a svoju krajinu! Prešli sme mnohými ťažkými obdobiami a za posledných 30 rokov sme sa sformovali ako národ! Národ úprimných, pracovitých a slobodu milujúcich občanov! Dnes je pre nás všetkých ťažký čas. Ale musíme sa spojiť! Iba jednotní vyhráme! Sláva Ukrajine!" napísal bývalý skvelý futbalista a momentálne tréner FC Janov Andrij Ševčenko.

Zmazaný status futbalistu Oleksandra Zinčenka.
Zmazaný status futbalistu Oleksandra Zinčenka. (Autor: INSTAGRAM)

Futbalista Manchester City Oleksander Zinčenko podľa britských médií zavesil na instagram fotografiu ruského prezidenta Vladimira Putina s nápisom s popisom: „Dúfam, že zomrieš najbolestivejšou smrťou, kreatúra.“ Instagram jeho príspevok zmazal.

"Celý slobodný svet potrebuje vedieť, že medzi ním a šialeným režimom teraz stojí už len Ukrajina! Európa, USA, Británia a všetci ostatní, naštartujte sa. Potrebujeme ďalšiu pomoc. Zatiaľ sa bojuje na všetkých frontoch, okupanti nezajali žiadne početné skupiny. Držte sa chalani," pridal svoj status Alex Dolgopolov, bývala svetová tenisová trinástka.

Hokejista HC Prešov Vitali Lyalka zverejnil kresbu, na ktorej korčuľa zničila vojenskú stíhačku a pridal popis: Najsilnejší na svete. Hrdý na našu armádu.

Kresba na instagrame hokejistu Prešova Vitalija Lyalku.
Kresba na instagrame hokejistu Prešova Vitalija Lyalku. (Autor: INSTAGRAM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Kličkovci o vojne: Jednota a žiadna panika! Len tak prežijeme!