Ukázali sme, že vieme hrať dobrý futbal, vraví Kucka

Tréner Vincenzo Montella dáva pokyny Jurajovi Kuckovi.
Tréner Vincenzo Montella dáva pokyny Jurajovi Kuckovi. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. sep 2016 o 09:13

Slovenský reprezentant prihrával na úvodný gól pri víťazstve AC Miláno nad Laziom Rím 2:0.

MILÁNO. Na utorňajšom triumfe AC Miláno nad Laziom Rím v rámci 5. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A mal podiel aj slovenský reprezentant Juraj Kucka. Dvadsaťdeväťročný rodák z Bojníc v 37. minúte kolmicou za chrbát obrany vysunul kolumbijského útočníka Carlosa Baccu, ktorý z nájazdu skóroval.

Druhý gól Milánčanov pridal v 74. minúte M'Baye Niang z pokutového kopu. Kopal sa po ruke jedného z hosťujúcich hráčov.

AC Miláno sa priebežne posunulo na tretie miesto s deviatimi bodmi.

Laziu patrí šiesta priečka so siedmi bodmi.

"Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo po dobrom výkone. Ukázali sme, že vieme hrať dobrý futbal. Začiatok sme nemali až taký dobrý, ale s pribúdajúcim časom sa to zlepšovalo. Pre trest som bol tri týždne mimo hry, trochu som to cítil po kondičnej stránke," vyhlásil Kucka.

Jeho slová priniesla oficiálna stránka milánskeho klubu.

Juraj Kucka sleduje súboj svojho spoluhráča Davideho Calabriu (vľavo) s Cirom Immobilem.
Juraj Kucka sleduje súboj svojho spoluhráča Davideho Calabriu (vľavo) s Cirom Immobilem. (Autor: TASR/AP)

Milánčanom sa proti Rimanom z Lazia zvykne v domácom prostredí dariť. Doteraz im nastrieľali na San Sire 148 gólov - viac ako ktorémukoľvek inému súperovi. Navyše, v ostatných 21 dueloch s Laziom nedokázali pred vlastnými fanúšikmi skórovať iba raz (v októbri 2011 pri remíze 0:0, pozn.).

Aj slovenský stredopoliar Juraj Kucka má na Lazio príjemné spomienky - v septembri 2011 proti nemu ešte vo farbách FC Janov dosiahol premiérový zásah v Serie A. Tentoraz mal radosť z asistencie na víťazný gól Carlosa Baccu.

"Podarilo sa mi získať loptu v strede poľa a okamžite som ju poslal na Baccu, ktorý nezaváhal," doplnil niekdajší hráč Sparty Praha či MFK Ružomberok.

"Veľmi sa teším a som hrdý na toto víťazstvo. Mužstvo sa zlepšuje a mimoriadne sa snažia aj tí, ktorí nehrávajú. To je pozitívne. Čakajú nás zápasy proti Fiorentine a Sassuolu, nebude to jednoduché," myslí si tréner AC Vincenzo Montella.

Štyridsaťdvaročný kouč si oživil spomienky na hráčske časy strávené v AS Rím, keď protivníkovi mnohokrát čelil v mestskom derby.

Montella dosiahol proti Laziu šiesty trénerský triumf v dvanástom vzájomnom dueli. Na konte má aj tri remízy a rovnaký počet prehier.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ukázali sme, že vieme hrať dobrý futbal, vraví Kucka