UFC 263: Moreno v slzách, Adesanya nedopustil prekvapenie (VIDEO)

(Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Jeff Bottari)
Daniel Stankovič|13. jún 2021 o 08:13 (aktualizované 13. jún 2021 o 21:42)

Jeden obhájil, ďalší titul odovzdal ďalej.

GLENDALE. V zaplnenej aréne Gila River v Arizone sa dnes nad ránom odohral ďalší zo série turnajov americkej organizácie UFC.

Napriek tomu, že zápasy priniesli nezvyklé veľké množstvo bodových rozhodnutí, o tvrdé výmeny a emócie nebola rozhodne núdza.

Pred tromi rokmi ho vyhodili z UFC, dnes je šampiónom

Neuveriteľné sa stalo realitou, keď sme v hlavnom predzápase turnaja spoznali prvého šampióna UFC z Mexika. Stal sa ním Brandon Moreno, ktorý porazil Deivesona Figueireda v titulovom súboji mušej váhy.

Morenov výkon by sa dal charakterizovať a opisovať len v pozitívach, pretože už od úvodu bol jasne lepším bojovníkom, kedy sa mu podarilo po perfektne trafenom jabe posadiť Figueireda na zadok.

Koniec pre brazílskeho zápasníka prišiel v treťom kole na škrtenie.

„Je to neuveriteľné. Začal som už v januári vytvárať plán ako zvíťaziť a pripravovať sa. Viva Mexiko! Pre všetkých ľudí tam v Mexiku, dá sa to, dá sa to,“ povedal v pozápasovom rozhovore dojatý Moreno.

Účastník prestížnej reality šou The Ultimate Fighter narážal na potrebu nevzdávať sa, sám bol totiž koncom roka 2018 z organizácie UFC vyhodený po dvoch porážkach. Neskôr sa do nej dokázal vrátiť a vyslúžiť si titulový zápas.

Stredná váha patrí Adesanyovi

Ak niekto o ňom po marcovej prehre marcovej prehre s Janom Blachowiczom pochyboval, tak sa mýlil. Šampión strednej divízie Israel Adesanya obhájil proti Marvinovi Vettorimu opasok a víťazne sa vrátil do svojej prirodzenej váhovej kategórie. 

V zápase proti talianskému protivníkovi sa Adesanyovi darilo držať súboj v postoji, avšak útokom súpera sa dokázal ubrániť aj na zemi.


Vettori bol proti jednému z najlepších postojárov v UFC na nohách málo efektívny, situáciu zhoršovali aj časté calf kicky, ktoré si predovšetkým v neskorších kolách vybrali svoju daň.

Israel Adesanya dal presvedčivým víťazstvom zabudnúť na diskusie ohľadom prvého vyrovnaného zápasu s Marvinom Vettorim z apríla 2018.

V pozápasovom rozhovore potom výhru daroval svojmu nebohému kolegovi Fauovi Vakeovi z tímu City Kickboxing, ktorý prednedávnom zomrel po brutálnom útoku skupinovom útoku v uliciach Aucklandu.

Obrat sa nekonal

V očakávanom zápase medzi Nateom Diazom a Leonom Edwardsom od úvodu duelu úradovala taktická zložka, kde bol lepším zápasníkom Edwards.

Ten vo svojom výkone skvele kombinoval presné údery s calf kickmi, pričom dokázal súpera dostať viackrát na zem, kde predviedol účinný ground and pound.

Hoci to výrazne dobitý a zakrvácaný Diaz nevzdával a v piatom kole bol napokon blízko od toho, aby duel otočil knokautom, vo všeobecnosti nedokázal nájsť odpoveď na kvality jamajského rodáka.

„Opäť raz Nate Diaz predviedol, ako sa dá aj napriek prehre byť ešte obľúbenejším bojovníkom. Tá posledná výmena je niečo, o čom sa ešte len bude rozprávať! To sú tie spomienky, ktoré necháva za sebou,“ okomentoval bývalý šampión UFC Daniel Cormier výkon 36-ročného Američana na sociálnej sieti Twitter.

Na druhej strane si Leon Edwards predĺžil šnúru víťazstiev v organizácii už na deväť zápasov, a tak bude zaujímavé sledovať, ako sa v jeho prípade vyvinie situácia ohľadom možnej titulovej šance.

UFC 263 (výsledky)

Hlavná karta:

Israel Adesanya vs. Marvin Vettori /bodové rozhodnutie (50-45 3x)

Brandon Moreno def. Deiveson Figueiredo /submisia (rear-naked choke) (R3, 2:26)

Leon Edwards def. Nate Diaz /bodové rozhodnutie (49-46 3x)

Belal Muhammad def. Demian Maia /bodové rozhodnutie (30-27, 29-28, 29-28)

Paul Craig def. Jamahal Hill /prvé kolo TKO (zranenie) (1:59)


Predzápasy:

Brad Riddell def. Drew Dober /bodové rozhodnutie (29-28 x3)

Eryk Anders def. Darren Stewart /bodové rozhodnutie (29-27 x2, 29-28)

Lauren Murphy def. Joanne Calderwood /bodové rozhodnutie (29-28 x2, 28-29)

Movsar Evloev def. Hakeem Dawodu /bodové rozhodnutie (29-27 x3)

Pannie Kianzad def. Alexis Davis /bodové rozhodnutie (30-27 x2, 29-28)

Terrance McKinney def. Matt Frevola /prvé kolo KO (0:07)

Steven Peterson def. Chase Hooper /bodové rozhodnutie (30-27 x2, 29-28)

Fares Ziam def. Luigi Vendramini /bodové rozhodnutie (29-28 x2, 28-28)

Carlos Felipe def. Jake Collier /bodové rozhodnutie (29-28 x2, 28-29)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 263: Moreno v slzách, Adesanya nedopustil prekvapenie (VIDEO)