Podľa Cormiera je Jones stále najlepším bojovníkom v 93 kilogramoch

(Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|9. mar 2021 o 20:05

Napriek veľkému víťazstvu Jana Blachowicza na turnaji UFC 259 je bývalý šampión Daniel Cormier presvedčený o tom, že v poloťažkej váhe je najlepším zápasníkom jeho dlhoročný rival.

Víkendový turnaj UFC 259 priniesol veľké víťazstvo a prvú obhajobu opasku poloťažkej divízie pre poľského bojovníka Jana Blachowicza.

Víťazstvo je o to cennejšie, že pred duelom s neporazeným kráľom strednej váhy Israelom Adesanyom sa mnoho odborníkov, fanúšikov a stávkových kancelárií prikláňalo na stranu nigérijského bojovníka.

Šampiónom sa Blachowicz stal po septembrovom zápase s Dominickom Reyesom, celkovo bol z posledných desiatich súbojov favoritom len v jedinom prípade.

Po nedeli, kedy sa stal Blachowicz prvým bojovníkom, ktorý porazil v MMA fenomenálneho Adesanyu, ukázal, že je právoplatným šampiónom divízie.

Svoj názor pridal aj bývalý kráľ poloťažkej a ťažkej váhy Daniel Cormier v pravidelnom video-podcaste DC & Helwani, ktorý však stále vidí Jonesa ako najlepšieho bojovníka v 93 kilogramoch.

„Aj dnes si myslím, napriek tomu ako všetci máme radi Jana Blachowicza a tomu, aký je skvelý bojovník, som presvedčený, že Jones je najlepším bojovníkov v 93 kilogramoch na svete,“ povedal 41-ročný Američan.

V neposlednom rade hovoril o rešpekte, ktorý k Poliakovi má.

Počas svojej aktívnej kariéry v MMA bol Cormier dlhoročný držiteľ titulu v poloťažkej divízii a tiež sa mu ako jednému zo štyroch bojovníkov histórie organizácie podarilo získať opasok v dvoch rozličných váhach, keď v júli 2018 porazil Miocica a získal tak titul ťažkej váhy.

Zaujímavosťou je, že Blachowicz získal titul práve potom, čo sa Jones rozhodol uvoľniť titul poloťažkej divízie a prejsť do ťažkej váhy. Jeho bilancia v MMA je 26-1 a v rámci organizácie je držiteľom mnohých rekordov.

Jones je jediným zápasníkom, ktorý dokázal poraziť Cormiera v poloťažkej váhe.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Podľa Cormiera je Jones stále najlepším bojovníkom v 93 kilogramoch