Účasť Slovana v KHL nikto nespochybnil, zdôrazňuje výkonný riaditeľ klubu

Hokejisti Slovana podľahli v príprave Pardubiciam, ilustračná snímka.
Hokejisti Slovana podľahli v príprave Pardubiciam, ilustračná snímka. (Autor: TASR)
SITA|17. máj 2017 o 18:15

Z hľadiska marketingovej prezentácie a diváckeho záujmu patrí Slovan medzi špičku KHL, pripomína Alexej Jaškin.

BRATISLAVA. Oficiálna stránka hokejového Slovana Bratislava dementovala všetky informácie, podľa ktorých by slovanisti nemali byť v sezóne 2017/2018 súčasťou nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Špekulácie vznikli na základe ruských médií, ktoré tvrdili, že vedenie KHL zvažuje znížiť počet tímov z 29 na 24 pre finančnú nestabilitu niektorých mužstiev.

"Slovan podal prihlášku do sezóny 2017/2018 už pred niekoľkými týždňami," zdôraznil výkonný riaditeľ bratislavského klubu Alexej Jaškin.

"Samozrejme, že do konca júna musí - rovnako ako všetky ďalšie kluby - potvrdiť a splniť príslušné podmienky. No ani len náznakom nemáme z vedenia KHL informácie, ktoré by spochybňovali účasť Slovana v súťaži," pokračuje.

KHL pochopiteľne vie o našich problémoch týkajúcich sa finančnej stability. Na druhej strane, oceňuje, že rozpočet Slovana je tvorený z viacerých zdrojov, pričom významný podiel predstavuje príjem zo vstupného.


Alexej Jaškin, výkonný riaditeľ Slovana

"Momentálne riešime s príslušným úsekom KHL v Moskve autorizáciu nových hráčskych zmlúv, ktoré sme operatívne museli upravovať, aby boli v súlade so slovenským zákonom o športe."

Slovan Bratislava zatiaľ okrem Andreja Meszároša nepredstavil žiadneho hokejistu, ktorý predĺžil s klubom zmluvu na ďalšiu sezónu. Dôvodom je sprísnená administratíva, nové kontrakty podpísané po 1. máji už musia spĺňať náležitosti vyplývajúce zo spomenutého nedávno prijatého zákona o športe.

"Z hľadiska marketingovej prezentácie a diváckeho záujmu patrí Slovan medzi špičku KHL," vyhlásil 51-ročný funkcionár Jaškin a doplnil: "KHL pochopiteľne vie o našich problémoch, ktoré sa týkajú finančnej stability. Na druhej strane, oceňuje, že rozpočet Slovana je tvorený z viacerých zdrojov, pričom významný podiel predstavuje príjem zo vstupného."

Z hľadiska diváckeho záujmu patrí Slovan medzi špičku KHL, tvrdí Jaškin.
Takto sa fanúšikovia lúčili s hráčmi po skončení sezóny.

Jedným z hlavných faktorov v súvislosti so zotrvaním klubov dlho boli peniaze ruských štátnych podnikov a regionálnych vlád.

"Optimalizácia počtu klubov nám pomôže vyriešiť otázku znižovania nákladov súvisiacich so ziskom hráčov," tvrdil nedávno prezident KHL Dmitrij Černyšenko.

Podľa webovej stránky Slovana však ide o menej úspešné ruské kluby, ktoré nespĺňajú herný štandard KHL a majú nízku návštevnosť štadiónov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Účasť Slovana v KHL nikto nespochybnil, zdôrazňuje výkonný riaditeľ klubu